03 Mar 1 match

Tredje vinsten i rad för herrarna

13 november 2018 21:10
ssl herr

En stabil ledning i första perioden la grunden för herrlagets tredje vinst på raken i kvällens match mot Höllviken. Höllviken gav bra motstånd och det var nagelbitande spänning in i sista sekunden men med en stark defensiv kunde killarna säkra ytterligare en trepoängare den här säsongen.

Vi fick se två lag som bjöd på väldigt öppen innebandy ikväll, offensiva med fart och fläkt och många brytningar och snyggt passningsspel.

Första perioden hann inte bli mer än 2,35 lång innan Dalen kunde ta ledningen genom Matias Wallgren som kliver upp från backplats till höga slotet och stänker in 1-0 som därmed fick göra sitt första mål för säsongen. På passning från Sebastian Degeryd.

Dalen utökar sin ledning till 2-0 12,32 in i perioden även denna gång kom den målgivande passningen från Degeryd och målskytten denna gång Jonas Svahnsom skjuter ett direktskott på Degeryds diagonalpass genom hela Höllvikenförsvaret.

En dryg minut senare, 13,40 för att vara exakt, kan Dalenn utöka sin ledning ytterligare när Linus Holmberg och Anton Åkerlund kommer i par i en snabb spelvändning, sist på bollen var Linus Holmberg.

18,33 får så Höllviken till en reducering där målskytten var Simon Larsson på assist från Christoffer Andersson. Ett högt skott utifrån där Måns Parsjö-Tegner inte riktigt hann upp.

Vi går till pausvila med 3-1 till Dalen och skotten 12-5 till Dalens fördel. Det var inget snack om att den här perioden var Dalens period. Man sprang sönder Höllvikens försvar och förutom de 12 skotten so gick ino målrammen var ett ett antal skott som smet strax utanför eller i täckande försvar, vilket inte räknas i statistiken. Dalen hade pressen, farten och viljan att göra mål.

Andra perioden var en betydligt jämnare historia men även i den här perioden var det Dalen som inledde målskyttet, Även denna gång var det Anton Åkerlund och Linus Holmgren Som stod för en snabb spelväning och denna gång var det Åkerlund som var sist på bollen, tiden 2,12.

5,54 reducerar Höllviken med ett mäktigt backskott från den gamla dalenbekantingen Kim Lundström som går rakt i krysset bakom Måns Parsjö-Tegner. Passningen kom även på detta mål från Christoffer Andersson. 13,29 reducerar Höllviken igen, denna gång till 4-3 genom Simon Larsson på assist från Linus Bergström när dessa kommmer två mot en i en snabb kontring.

Bara 12 sekunder senare, direkt efter tekning drar firmma Åkerlund och Holmgren igång igen, Linus Holmgren passar snett bakåt mot höga slotet där Åkerlund kan kliva in ohotad och sätta sitt andra mål för kvällen till 5-2

Andra perioden var som sagt var jämnare, både spel och skottmässigt. Statistiken för skotten var 5-6 till gästerna.Höllviken pressar för att kommma ikapp och Dalen går lite i fällan av att inte våga släppa på på samma sätt som man gjorde i första perioden.

Sista perioden är det Höllviken som pressar på och Dalen får, trots att man inte är overksamma framåt, jobba för att försvara sig under en större del av perioden. Höllviken pressar högt upp och Dalen får försvara sig men kan trots det sticka upp i vassa kontringar vid flera tillfällen. 10,38 får Höllviken utdelning på sin press och kan reducera till 5-4 genom Daniel Persson med assist från Johannes Wilhelmsson.

Höllviken fortsätter att pressa Dalen men killarna i laget jobbar heroiskt i försvaret och kan hålla Höllviken stången hela vägen till matchslut trots att man fick tillbringa de sista minuterna i spel fem mot sex då Höllviken tog ut sin målvakt.

Dalen kan komma hem sin tredje fullpoängare på raken och sitter fortfarande säkert i serieledning. Vi fick se prov på både snabb och effektiv offensiv och en uppoffrande defensiv ikväll. Inte minst Måns Parsjö-Tegner i dalenmålet stod för en fantastisk insats ikväll, en insats som verkligen visade varför han är uttagen till landslaget. Att Linus Holmgren blev vald till matchens hjälte var synnerligen välförtjänt. Han presterade inte bara två målgivande passningar och ett alldeles eget mål ikväll, han jobbade även stenhårt i defensiven och vann större delen av sina närkamper man mot man. I övrigt går Johan Larsson från klarhet till klarhet. tredje femman har fått ny energi med Andreas Carlbom och Wilhelm Vithari-Hansson tillsammans med Joel Grape Tjärmström. båda våra andra femmor producerar mål idag och det enda vi väntar på är att Alexander Hedlund ska hitta tillbaka till målformen han hade före sin skada.

Dalens nästa match är borta den 17:e novemmber mot Kalmarsund och nästa hemmamatch är först 16:e december då vi möter Storvreta hemma efter VM-uppehållet. Så kom och se spännande och rolig innebandy i Sveriges bästa idrottsstad.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se För att få se dagens mål ta en titt på SSLplay För nyheter och bilder om och kring laget kolla vår facebooksida