Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBF Dalen – Sundsvall FBC ungd. (13-4, div 1 herr): Äntligen tillbaka, första... och detaljer!

4 november 2018 17:22
KämpaDalen

Efter en tung vecka för IBK Dalen kändes det mycket trevligt att komma in i värmen i Nya Musköten och välkomnas av IBF Dalen som tog sig an gästande Sundsvall FBC ungdom. Det blev en fartfylld och målrik match med god inramning som gav en ordentlig energiinjektion som verkligen behövdes. I mina anteckningar har jag skrivit om de som äntligen är tillbaka, om första... och om detaljer!


Det kändes som en evighet sedan jag och Maria såg IBF Dalens herrar spela. Visserligen spelade Dalen match tidigare i veckan då de slog Team Thorengruppens ungdomslag på övertid, men vi såg inte matchen på grund av spelschemakrocken. Idag stod i stället Sundsvall ungdom för motståndet och i typisk Dalen-anda bjöd matchen på fartfylld innebandy med offensiven i fokus! Lägg härutöver till den goda inramningen i form av en stark domarinsats, skönt tryck på läktaren och en glad stämning överlag i arenan – ingredienser för en god eftermiddag!

IBF Dalen - Sundsvall ungdom (13-4)
Om jag saknade något i matchen måste jag säga två saker: spänning och en större utmaning för Dalens defensiv! Anfallsspel, fina spelvändningar och ett passningsspel där bollen agerar flipperkula mellan Dalenspelarna för att både fort och snyggt sänkas i motståndarmålet - det kan Dalen nästan utlova en garanti för - men, försvarsspelet har varit akilleshälen när tuffare motstånd stått på andra sidan. Matchen saknade som sagt spänning, Dalen var flera gånger bättre än gästerna idag och det märktes också i attityden hos spelarna på planen. Det kändes aldrig riktigt som om matchen stod och vägde någonstans. Det är knappast något för hemmalaget att skämmas över och det fanns gott om godbitar att ta med från matchen (innebandymässigt, fikat däremot åts förstås upp på läktaren).

Äntligen tillbaka...
...från den långdragna skadan var han så, Ludwig Svensson och visst blev det leverans direkt för Dalens eftersaknade back! Med en blandning av fart och intensitet i både närkamper och anfall var Ludwig delaktig både vad gäller att hålla motståndarnas siffror nere och i att öka på det egna lagets siffror. Svensson kändes pigg trots den långa frånvaron och det återstår väl bara att se hur länge det kommer ta innan han är tillbaka i spel för IBK Dalen i svenska superligan!

... var en annan spelare som gjorde premiär för säsongen: Alexander Rönnlund. Förvisso uteblev målen för Rönnlund som dock assisterade forwardkollegan Vidar Mårtensson till ett av hans tusen mål (fyra), men det är underhållande att se när Alexander bjuder på fina dragningar och det kändes också kul att se honom tillbaka på planen i stället för på läktaren!

...säger jag också till Pasi Mäkeläinen, en uppskattad speaker som fick jobba extra hårt idag med tanke på teknikstrulet. Som tur var tog Pasi uppgiften på stort allvar och har en röst som bär när han tar i, så vi hörde ändå från läktarhåll när mikrofonen strulade!

Första:

  • Bytet i matchen gjorde Dalens förstafemma nästan två mål varav det ena stoppades genom en minst sagt mäktig räddning från gästernas målvakt, Johannes Pettersson!
  • Målet för Dalens del i matchen gjordes av Christoffer Dahl som var på spelhumör och sköt ett klockrent skott i krysset.
  • Målet med IBF Dalen gjorde Erik Engman-Brink som även gjorde en bra insats matchen igenom. Målet bärgade han mer eller mindre på egen hand, stod för i princip allt förarbete och tog sedan lite hjälp av Vidar Mårtensson för att sätta målet och samtidigt bättra på Vidars passningsstatistik.

Detaljer
I övrigt har jag som ni säkerligen förstått noterat att Vidar Mårtensson verkligen hade ställt in siktet idag (välförtjänt matchens lirare), en extra fin detalj när hat-tricket kom var bland annat vad jag misstänker var Magnus Enströms(?) mössa som slängdes in på planen. Jag noterade även målgesten från Ludwig Svensson (glädje är kul!), William Holmlund som var inblandad i det mesta – både poängmässigt och lite retfullt för motståndarna, samt att nyförvärvet Philip Sandström kändes som en trygg och defensiv detalj som jag tror och hoppas kan ge extra trygghet för ett målglatt Dalen som älskar att jobba framåt. Nu behövde som sagt inte Dalen jobba nämnvärt hårt i defensiven som det kändes idag, men jag fick en god känsla från Sandström som konsekvent var i vägen för motståndarna.