Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Viktiga poäng i tät match mot Pixbo

17 februari 2018 22:07
ssl herr

Lördagens match mot Pixbo var en tät och spännande historia med närmare 1100 i publiken som slets mellan hopp och förtvivlan innan Dalen kunde säkra två poäng efter förlängning.


Kvällens eller möjligen eftermiddagens match spelades i den gamla hallen på Umeå Energi Arena och för oss som följt Dalen en längre period var det lite som att komma hem igen. Det är en speciell stämning i den hallen. inför denna omgång i tabellen var läget runt slutspelsstrecket i tabellen väldigt jämnt och Dalen mer eller mindre tvingade att ta poäng för att hålla sig kvar på slutspelsplats.

Första perioden inleds med snabbt spel från båda lagen och målen lät inte vänta på sig, redan efter 2.16 tar gästerna Pixbo ledningen med 0-1 på skott av Linus Andersson och passning från Martin Östholm. Dalen hade många chanser med skott strax utanför eller i täck men så slutligen 10.22 in i perioden kan Dalen kvittera. Alexander Hedlund fick sätta bollen i mer eller mindre öppet mål på passning från Andreas Carlbom som gjorde förarbetet i en vass kontring. 11.29 in i perioden tilldöms Pixbo en straff som läggs av Daniel Calebsson och som Måns Parsjö-Tegner i Dalenkassen räddar säkert och stabilt. Resterande period är mållös och skotten i perioden blev 5-8 till gästande Pixbo, något som inte direkt speglar matchbilden då det kändes som att Dalen hade minst lika många chanser som Pixbo att göra mål medan fler av Dalens avslut gick tätt utanför eller i täck.

Andra perioden inleder Dalen starkt även om det är Pixbo som gör det första målet via Charlie Skölds klubba, assist kom från Anton Eriksson. I övrigt är den här perioden Dalens rakt igenom vilket skottstatistiken tydligt visar, 18-4 är enorma siffror. Jon Hedlund i Pixbos mål fick verkligen slita men gjorde det med den äran och släppte bara till två mål för Dalen. Det första kom 14.21 när Viktor Nystedt på karaktäristiskt sätt slingrar sig igenom Pixbos försvar och sätter bollen högt bakom Hedlund, passningen kom från Jonas Svahn. Andra målet och Dalens första ledningsmål kom 19.49 i power play när Sebastian Degeryd välplacerad i slotet kan sätta 3-2 på pass från Patrik Rokka. I den här perioden körde Dalen bokstavligt talat över Pixbo, alla anfallsförsök motades bort av Måns i målet eller av en kompakt försvarsmur där kontringarna låg och lurade under ytan. Det stora smolket i glädjebägaren var att Fredrik Edholm råkade ut för en obstruktion som annars hade blivit ett friläge och när han föll ihop på planen och höll sig för sitt redan skadade knä drog hela publiken efter andan, i skrivande stund tänker jag inte ens spekulera i hur det går för Fredrik utan hoppas bara att en snabb hämtning med ambulans gjort att han kommit under snabb vård. Vi håller alla tummarna för honom.

tredje perioden inleder Dalen med att utöka sin ledning 3.15 in i perioden, Lukas Harnesk skickar iväg ett långt och högt pass från egen planhalva till Patrik Rokka som klappar in den på halvvolley förbi en helt oförberedd Hedlund i pixbos kasse. 4,42 reducerar Pixbo till 4-3 när Martin Östholm klappar in kvällens hårdaste skott på en petning från Max Wahlgren vid frislag. 5.35 kan Dalen dra ifrån till 5-3 när Jim Johansson får skjuta sitt första mål på hemmaplan för den här SSL-sejouren. Passningen kom från Sebastion Degeryd. 12.12 reducerar pixbo igen när Jens Milesson kan prickskjuta in 5-4 på passning från Max Wahlgren. Efter detta laddar Pixbo in allt de har och pressar Dalen hårt för att få till en kvittering och med ynka 42 sekunder kvar kan samma duo som vid förra målet sätta 5-5 även denna gång kom målet från ;ilesson och assisten från Wahlgren. Skotten i ttredje perioden blev 9-11 till Pixbos fördel.

Pixbo fortsätter sin anstormning i början av sudden death men Måns i Dalens mål gör två heroiska räddningar under första minuten och Dalen kan så kontra där allas vår Ketil Kronberg får ett uppspel från Andreas Carlbom och går själv hela vägen och stänker in bollen i bortre krysset. skotten i sista perioden blev 1-2 och två poäng landar hos Dalen.

Dalen visade verkligen upp sin bästa sida i dagens match och kanske framförallt i andra perioden visar matt att man är ett lag att räkna med för slutspel. Förutom Patrik Rokkas snabba och finurliga spel idag så fick vi se så mycket innebandygodis att man nästan fick hål i tänderna. Alexander Hedlund är helt respektlös oavsett vilket motstånd han har. Jim Johansson skjuter och springer som aldrig förr. Alla spelade stort, som ett lag med samma mål och samma väg att nå dit och det var en njutning att titta på. Nästa match för Dalen är borta måt Höllviken den 25:e februari och nästa hemmamatch är den 28:e mot Helsingborg så kom gärna och heja fråm grabbarna i jakten på slutspel och se riktigt bra innebandy när den är som roligast.

För mer statisktik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se för bilder från dagens match titta in på vår facebooksida och för att se highlights från dagens match se Dalentv.com

Text: Ulrika Nordin Bild Magnus Andersson