Jernberg sammanfattar första tredjedelen

4 november 2017 04:49
SSL Dam

Ungefär en tredjedel av serien är nu spelad (9 av 26 matcher) och laget parkerar på en tionde plats med nio inspelade poäng. SSL har tagit ett litet uppehåll pga landslagsspel och vi passar på att kolla läget med Dalens tränare Christer Jernberg.


Hur skulle du sammanfatta första tredjedelen för laget?

Jag tycker att vi spelat bättre än vad tabellen visar rent spelmässigt men det känns som att vi har presterat det spel som skall ta oss till slutspel föt det mesta.

Vilken match är du mest nöjd med hittills i seriespelet?

Jag tycker att Rönnbymatchen var en av de bättre. Framför allt så visar vi en otrolig lagmoral i den matchen.

Om du skulle få spela om en match vilken skulle det då vara och varför?

Linköpingsmatchen. Jag tycker att om vi spelar om den matchen 10 ggr vinner vi 9 med tanke på vad vi skapar och vad de skapar.

Serien har tagit uppehåll pga landslagsspel. Hur ser upplägget ut för laget under matchuppehållet?

Vi passar på att köra lite extra fys. Vi ser det som att vi får en möjlighet att ta ledningen över de som vilar eĺler sliter på med flera matcher under den här helgen. Det är helt enkelt en fördel.

Nästa match spelas den 11 november hemma mot serietvåan Pixbo. Hur går tankarna inför matchen?

Pixbo är ett bra lag. De är ett genomjämnt lag som inte lutar sig på några få profiler. Samtidigt vet vi vad vi kan och vi har ett spel i år som gör att jag tror att vi kan matcha pixbo bra om vi bara gör en helgjuten insatts

IBK Dalen-Pixbo Wallenstam

Lördag 11/11 kl 16.00

Umeå Energi Arena Vind

Om du inte kan vara på plats så webbsänds matchen på DalenTV.com Följ oss på Sportswik därhittar du liverapportering från matchen blandat intervjuer, foton, filmklipp. Där hittar du även livesändningen! Här kommer du till vår Sportswiksida