Övertygande seger mot Jönköping

22 november 2017 22:15
SSL Herr

Efter en bortamatchturne med vinst mot Helsingborg och förlust mot Växjö var det dags för Dalens herrar att spela hemmamatch och trots dåligt väder, uselt väglag och sen match mitt i veckan tog sig 892 betalande åskådare till Umeå Energi Arena. Väl på plats fick de se ett Dalen som tuffade på som ett obevekligt ånglok mot ett Jönköping som spelade ett långsamt grundspel där man blixtrade till med lite tempoväxlingar. Dalen övertygade från start och Jönköping blev fläckvis överkörda.

Förstga perioden inleddes lite sömnigt, Jönköping håller bollen och skickar den mellan backarna på bakplan. De fem första minuterna var det Jönköping som höll boll men knappt kom över på Dalens planhalva än mindre kom till några farliga chanser medan Dalen hade några rätt farliga chanser strax utanför Jönköpings målbur och även gav Filip Bergman i sagda bur en del att göra. 8,57 gör s Dalen sitt första mål när Marcus Berglund drar igäng en soloräd från halva planen, förbi två eller möjligen tre försvarare och även Jönköpings målvakt och kan sätta bollen i öppet mål, assist kom från Viktor Nystedt. 16,32 utökar Dalen sin ledning när Anton Åkerlund skickar iväg en krosspassning till Alexander Hedlund som stänker in bollen från höga slotet. När nu laget hade farten uppe så tar vi ett 3-0 17,55 Patrik Rokka och Viktor Nystedt kommer i en snabb spelvändning där Rokka passar Nystedt som kommer i fart på mitten och lyfter in bollen bakom Bergman i Jönköpingsmålet. Endast nio sekunder senare görs 4-0 när Hedlund passar in från hörnet till Henrik Sjöström som står obevakad mitt i höga slotet. Just där och då kändes det verkligen som om luften gick ur Jönköping. Skotten i första perioden blev 7-6 till Dalen och den stora skillnaden var att Dalen tog vara på sina målchanser och spelade ett snabbare och rappare spel med mer fokus.

Andra perioden inleds som den första slutade Dalen gör 5-0 genom Johan Larsson på Pass från Rokka. Rokka skickar en välavvägd passning i farten till Johan som löper upp och tar passet en meter från målet och skjuter direkt just vid stolproten. 5,56 gör Alexander Hedlund sitt andra mål för dagen när han petar in returen på Anton Åkerlunds skott, och 8,53 kan Hedlund fullborda sitt hattrick ensam med målvakten i en spelvändning. Även denna gång på pass från Anton Åkerlund. fler mål än så blir det inte i den andra perioden med med tanke på att Marcus Berglund hade ett skott i stolpen och Sebastian Degeryd hade mer än ett skott strax utanför och skotten i andra perioden var 14-6 så var resten av perioden inte direkt något sömnpiller. Det blev bara inte fler mål i perioden. Sista perioden känns det som att Dalen kanske inte riktigt spelar fullt ut vilket är ganska naturligt när man har sju mål upp på sin motståndare. Jönköping pressade också högre upp i banan och slutligen efter 46,22 spelade minuter i matchen kan Jönköping spräcka nollan när Martin Glimberg kan sätta 7-1 bakom Måns Parjö-Tegner i Dalenkassen, assist kom från Rickard Hessmer. 9,58 51 sekunder in i powerplay för Dalen med en Jonas Svahn som styr från bakom motståndarmålet och skickar upp bollen till Ketil Kronberg som passar Anton Åkerlund i höga slotet och sätter 8-1 bakom en chanslös Bergman i Jönköpings kasse. 14,52 får Jönköping hyfsa till siffrorna till slutställningen 8-2 skott från Rickard Hessmer och assist från Hannes Blomkvist. skotten i sista perioden blev 12-10 och totalt i matchen vann Dalen skotten med 33-22.

Dalen var det klart stabilare laget både framåt och bakåt idag, visst tappade man fokus lite på slutet men jag har full förståelse för att det är svårt att spela fullt när man leder stort. Det är skönt att se att när det går lite trögt för förstafemman att producera mål så finns det två femmor till som kliver fram och vinner matchen. Alexander Hedlund hade en väldigt bra dag på jobbet idag med tre mål och bud på ett par till och valdes rättvist till Matchens hjälte. Marcus Berglund fick äntligen göra mål, och vilket mål sen. Henrik Sjöström fick än en gång visa att han är så mycket mer än en ack som täcker skott i defensiven. Johan Larsson jobar hårt både framåt och bakåt. Seastian Degeryd har kommit till rätta i laget efter skadan och visar på en enorm spelskalle och snart börjar målen droppa in också. På det hela taget var det en match där Dalen som lag fick spela ut hela registret, inte en spännande match, kanske inte världens mest välspelade heller men för hemmapubliken var det en skön underhållning. Nästa match är den 26/11 mot Linköping och nästa hemmamatch är den 30/11 kl 18:30 mot AIK. kom och se underhållande innebandy då.

För mer statistik kring dagens match rekommenderar jag innebandy.se.För bilder från dagens match titta in på vår facebooksidaoch för att se alla mål från dagens match kolla in DalenTV.

Bild: Magnus Andersson Text: Ulrika Nordin