Utklassningssiffror mot Sirius i grundserieavslutet

17 mars 2024 19:35
Allsvenskan Norra Herr

Sista matchen i grundserien är nu över och resultatet blev en målmässig överkörning där Sirius inte lyckades spräcka nollan förrän i tredje perioden medan Dalen stoltserade med nio olika målskyttar. Men vi börjar väl från början.

Första perioden börjar i ett snabbt men lite slarvigt tempo där Sirius pressar högt men det är inget de kan kapitalisera på, snarare tvärtom då perioden inte hann bli mer än 2,18 lång innan Dalen gjorde 1-0. Ett snabbt uppspel från Fredrik Edholm som skickar bollen snett inåt bakåt till Ketil Kronberg som kommer med fart och skjuter in bollen i sorkhöjd. knappa två minuter senare 4,12 är det daggs för Dalen att utöka till 2-0. Den här gången är det Vidar Mårtensson som står för målgivande passning och Fredrik Edholm som skjuter i mål från höga slotet. 5,08 var det så dags igen, 3-0 Adam Strand kommer löpande bakifrån och springer in bollen på pass från Emil Wiklund.

Fler mål än så blir det inte i första perioden trots att Dalen i slutet av perioden fick spela powerplay i två minuter. Dalen var utan tvekan flera nummer större än Sirius i första perioden och även om Sirius hade någgra snygga passningar och ett snabbt spel så kom man aldrig ända fram på något vis. Skottstatistiken från första perioden blev 8-5 till Dalen och minst två av Anton Grönlunds räddningar var mer en fråga om att plocka åt sig en boll med knapp styrfart.

Andra perioden börjar i lite samma tempo som den första med ett Sirius somm pressar högt men som inte får någon utdelning. Därremot dröjer det ända till 8,10 innan Dalen kan utöka sin ledning till 4-0 Fredrik Edholm skickar upp bollen bakom rygggen vid förlänggd mållinje till Felix Forslund i höga slotet som dammar in bollen bakom Jacob Pettersson i Sirius målbur.

14,26 kan Pär Forsman utöka till 5-0 genom en styrning på pass från Alexander Hedlund. Även denna period fick Dalen hchansen att spela powerplay i slutet, men även denna gång blev det resultatlöst.

Skotten i andra perioden blev 4-5 till Sirius fördel, Dalen hade dock några fler avslut strax utanför målburen. Sirius hämtade upp sig lite den här perioden och Dalen spelade inte fullt lika briljant som i den första men Sirius kändes fortfarande inte farliga.

Sista perioden hann inte bli mer än 17 sekunder gammal innan Alexander Hedlund får bollen av Anton Åkerlund och går själv hela vägen och det står 6-0. 1,44 var det så dags igen Ketil står för målet och Fredrik Edholm assisterar i en snygg spelvändning. 5,36 Gör Dalen 8-0 när Hugo snappar upp en halvmisslyckad passning från Alexander Hedlund och daskar in bollen från höga slotet.

Så 5,43 kan Sirius reducera till 8-1 Erik Ström kan komma ensam mot Anton Grönlund och sätta bollen vid stolpen, assist kom från Alex Neumann. Även nästa mål 12,35 är Sirius, Michael Jansson skjuter på bortre efter pass från Anton Söderquist. Båda Sirius mål får läggas på kontot av försvarsmissar, där Dalens defensiv tappade markeringar och tillät Sirius att komma till avslut alldeles för enkelt.

15,34 rättar det till sig igen när Anton Åkerlund sätter 9-2 på pass från Alexander Hedlund. 11 sekunder senare 15,45 gör Oliver Forslind 10-2 från höga slotet på pass från Felix Andersson. Och slutligen 17,51 kan Pär Forsman avsluta eftermiddagens och matchens målskytte genom att lekfullt lätt peta in bollen i halvöppen kasse på pass från Alexander Hedlund. Skotten i sista perioden blev 8-5 till Dalen och totalt 20-15 med en effektivitet i målskyttet på 55% och nio målskyttar går det inte att säga annat än att Dalen var överlägsna. Trots detta är Sirius inte ett dåligt lag i Allsvenskan Norra och hade inte Dalen varit på tårna även defensivt hade det sett helt annorlunda ut vilket är ganska tydlgit när man ser till Sirius två mäl där Dalen tappade i defensiven och straffas omedelbart.

Till Matchens Hjältar i samarbete med Hjältarnas hus valdes i Sirius Alex Neumann och i Dalen Fredrik Edholm, vilket var välförtjänt för båda spelarna. Jag vill min vana trogen även ge ut några guldstjärnor till fler av Dalens spelare, med ett mål och fyra målggivande passningar är Alexander Hedlund en fantastisk arbetshäst att titta på, Jacob Mäkeläinen är en klippa bakåt och har luriga offensiva kvaliteer, Adam Strand borde göra mål oftare och kommer att bli en fantastisk back om han inte redan är det och Ketil Kronberg är en klippa i laget.

För mer statistik från matchen titta in på innebandy.se, för att se målen från matchen om och om igen spana in DalenTV för bilder från matchen titta in på våra sociala medier som exempelvis facebook.

Nu väntar Play Off till SSL och vår motständare nästa söndag är Sirius och vi hoppas på en repris på den här matchen när lagen möts igen, denna gäng är det bäst av tre matcher som gäller och på söndag 24/3 är det fri entré tack vare våra sponsorer, kom och stötta killarna på deras väg tillbaka till SSL.