Landslagsmålvakt förlänger

12 mars 2019 11:54
SSL Dam

IBK Dalen från Umeå bygger vidare på laget inför nästa säsong i innebandys superliga, SSL. Efter gårdagens besked att Ellen Berglund förlänger kommer nu nästa viktiga förlängning. Det är lagets landslagsmålvakt Matilda Wirthig som förlänger med ytterligare två år.


Det är ett kanonbesked för oss såklart säger sportchef Christer Jernberg. Matilda är en spelare som personifierar IBK Dalen och enligt mig seriens absolut bästa målvakt. Med matildas signatur klar så börjar det se väldigt bra ut i truppen inför kommande säsong.

Även IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson öser superlativ över Matilda. Jag tycker att IBK Dalen har en fin tradition att få fram bra målvakter på högsta nivå. Både Mirja Viklund och Malin Marklund fick göra sin a-landslagsdebut när de spelade i Dalen. Nu känns det extra kul att Matilda tagit steget upp bland målvakterna som slåss om en landslagsplats eftersom hon är en spelare som fostrats i Dalens ungdomsverksamhet. Hon har fortsatt sin positiva utveckling och varit enormt viktig för vårt försvarsspel när vi i år valt att flytta fram våra positioner lite i försvarsspelet. Hon är en spelare som älskar att tävla varje träning och match för att hela tiden bli bättre vilket utvecklar både henne och vårt lag.

Matilda själv säger: "Jag trivs jättebra och det känns som en bra miljö att forsätta utvecklas i".