Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Carlbom klar för resten av säsongen och laddar för Storvretamatchen

15 januari 2018 21:24
SSL HERR

Han har gjort över 200 poäng i Dalentröjan totalt och den här säsongen gjorde han comeback. Från början skrevs kontraktet månadsvis, men nu står det klart att Andreas Carlbom kommer att finnas med i truppen fullt ut.

– Jag kommer att spela säsongen ut. Nu börjar ju den roligaste delen av säsongen där allt ska avgöras. Summerar jag min comeback hittills är det svårt att vara nöjd med den än så länge, men säsongen är inte slut än, säger Andreas Carlbom.


När Dalen fick en del skadebortfall i början av säsongen på några forwards plockade sportchefen Urban Karlsson fram ett ess ur rockärmen. Många fans blev nog förvånade när helt plötsligt Andreas Carlbom återfanns i truppen. Kontraktet skrevs på en månad och förlängdes sedan månadsvis.
– Urban Karlsson dök oväntat upp på mitt jobb och ställde frågan. Jag blev lite paff först, men åkte och tränade en träning och det kändes okej. Vi bestämde månad för månad mest för att jag inte visste om jag hade tid för det eller ej. Jag tränar båda mina barns lag samt laget där frun spelar, så det blir lite pusslande men det går bra, säger Andreas Carlbom.

Återkomsten blev kanske inte riktigt som väntat för den 36-årige anfallaren som själv fick skadekänningar i baksida lår. En skada som hållit honom borta från en del matcher, men som i slutändan kanske visade sig vara positivt ur Dalensynpunkt.
– Det var nog tack vare skadan som jag spelat vidare. Jag kände på försäsongen att jag hängde med bra i tempot och träningarna kändes bra så jag längtade till matcherna skulle börja. Sen när skadan kom ville jag snabbt komma tillbaka. Lite för snabbt ibland och det är nog därför jag slitit upp det så många gånger. Men jag fortsatte bara min rehab och det hela gjorde mig bara mer sugen på match. Att lägga ner satsningen var aldrig ett alternativ. Nu känns det bra och jag kan fokusera på att hitta formen utan att vara försiktig, konstaterar Dalenforwarden.

I förra omgången mötte IBK Dalen serieledarna IBF Falun. Dalen ledde med 3-1 inför den tredje perioden, men där lyckades Falun kvittera och sedan avgöra i förlängningen. Noterbart från matchen var att Carlbom fick sätta sitt första SSL-mål för säsongen.
– Det var givetvis skönt att göra mål, men jag har mest fokuserat på att komma i form både orkesmässigt och spelmässigt. Jag har inte tänkt så mycket att jag måste göra mål. Matchen mot Falun var en helt okej match från vår sida, men det kändes mest snöpligt att vi tappade i den sista perioden, berättar Carlbom.

Närmast möter ni ett annat storlag när Storvreta kommer på besök till Umeå på onsdag. Hur går tankarna inför den matchen?
– Jag ser fram emot matchen mot Storvreta. Vi har 1-1 i inbördes möten denna säsongen och det kommer nog bli en tajt match. Det är ingen slump att Storvreta ligger högt uppe i tabellen. För vår del har det känts bättre på slutet där vi slipat på några detaljer i försvarsspelet och formen är rätt bra. Vi har haft några spelare borta på grund av sjukdom, men hoppas att vi har full tillgång till alla spelare mot Storvreta, säger Andreas Carlbom.

Andreas Carlboms statistik i Dalentröjan
Grundserie: 135 matcher, 174 poäng (119 mål+55 assist), 43 utvisningsminuter
Slutspel: 34 matcher, 37 poäng (25 mål+12 assist), 6 utvisningsminuter
Totalt: 169 matcher, 211 poäng (144 mål+67 assist), 49 utvisningsminuter

Matchen mot Storvreta på onsdag startar 18:30 i Umeå energi arena och biljetter hittar du på länken nedan:
Biljetter IBK Dalen-Storvreta IBK