16 Mar 1 match

Andra vinsten på raken.

10 februari 2019 20:48
ssl herr

Efter en stark inledning på kvällens match mot Örebro kunde IBK Dalens herrlag kassera in in andra trepoängare på raken. Välbehövliga poäng i en osannolikt jämn tabell där alla poäng och alla matcher räknas. Drygt 2000 åskådare fick se en blixtrande första period med mer transportsträcka på slutet.

Första perioden är vad som står ut i dagens match, 2,29 in i matchen öppnar Dalen upp målskyttet när Johan Larsson styr in bollen i öppet mål på en styrning från Sebastian Degeryd. Dalen börjar starkt offensivt och med stort fokus. 5,43 utökar man ledningen till 2-0 när Sebastian Degeryd får skjuta själv, ellan benen på försvarare mot bortre stolpen och Tim Lennartsson i Örebros mål är helt skymd.

Redan 7,33 fortsätter Dalen sin frammarch. Mattias Ljunggren är sist på bollen efter att både Ketil Kronbergo hc Anton Åkerlund försökt göra hål på Lennartsson i Örebrokassen. 14,13 gör Dalen 4-0 genom Daniel Sonidsson som står välplacerad i höga slotet, passningen kommer från Ludwig Svensson. så på mindre än 15 minuter gör Dalen 4 mål varav 3 komer från tredjefemman.

Örebro får avsluta med att reduccera till 4-1 genom Jacob Embretzen på assist av Suad Sofovic i en mycket trång situation framför Måns Parjö-Tegner i Dalens mål. Skotten i första perioden var 10-9 till Dalens fördel och speglade inte direkt matchbilden då Dalen de första 15 minuterna var helt överlägsna och er eller mindre körde över Örebro.

Andra perioden blev en hämnare historia där Örebro var det mer donimerande laget och Dalen blev en smula stillastående, Örebro försökte öka tempot och det blev mindre uppställt spel och mer av ett böljande Hawaii av det mesta. 4,57 gör Dalen 5-1 när Linus Holmgren får ett pass av Lukas Harnesk, en boll som retfullt rullade in bakom örebrokeepern utan att han fick någon kontroll på den. 8,02 reducerar Örebro till 5-2 i en spelvändning där Marcus Ekengren smugit ut på kanten och kan slå in bollen på ett direktskott på passning av Emil Lundmark. Skotten i andra blev 6-10 till gästande Örebro.

Sista perioden var en böljande, ganska stökig historia där Örebro verkade trivas bättre än Dalen gjorde. Trots detta var det Dalen som inledde målskyttet i perioden 7,20 när Linus Holmgren går bakom örebromålet och skickar upp bollen till Ketil Kronberg som klipper in den i målet. Örebro snappar åt sig bollen under en period av Dalenpress och kan i den snabba omställningen lämna lite för stor del av dalenförsvaret bakom sig och reducera till 6-3 genom Marcus Ekengren på pass även denna gång från Emil Lundmark.

16,25 kryper så gästande Örebro lite närmare när man reducerar till 6-4 i powerplay, ett rappt skott utifrån höger från Markus Lingjerdet på pass från Simon Jirebeck. Dalen kan dock svara upp redan minuten efter. 17,41 kommer en snabb spelvändning där Sebastian Degeryd kan skicka bollen snett bakåt till Jonas Svahn som lyfter in den bakom Lennartsson till 7-4.

7-5 kommer 18,30 från Jacob Embretzen på pass från Simon Jirebeck i en grötig situation där Örebro kunde komma alldeles för nära Dalenburen. 19,30 kan så Daniel Sonidsson fastställa matchresultatet till 8-5 genom att sätta bollen i tom målbur då Örebro pressade på för att kommma närmare. Linus Holmmgen stod för assist även på det här målet och gör ett mål och två assist idag. Skotten i sista perioden blev 10-9 till Dalen och totalt 26-28 till Örebros fördel.

Dalen gör en lysande första period med ren propagandainnebandy. Tredjefemman visar framfötterna idag och gör fyra av dagens åtta mål. Vald till matchens hjäte idag blev för Örebro Tim Lennartsson i Örebromålet och för Dalen Johan Larsson som föutom dagens första mål jobbade stenhårt både framåt och bakåt. Det är skönt att se att när någon av våra femmmor har en mindre bra dag så finns det två andra som kliver fram och visar var skåpet ska stå, men inför ett slutspel och för att ta sig dit behöver vi vässa alla våra formationer. men med två vinster på rekan om än mot nåt som inte är topplag så är känslan ädå lovande även om resan mot slutspel är lång och jämn.

Dalens nästa match är borta mot Pixbo 17/2 kl 14:00 och kan ses på SSLPlay. Nästa hemmamatch är mot Kalmarsund 20/2 kl 18:30 så kom och stöd våra herrar även denna match.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se. För att ta en titt på dagens alla mål surfa in på SSLPlay och för nyheter och annan rolig info ta en titt på vår facebooksida. Väl mött igen nästa match.