Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Superligaspelare stannar i IBK Dalen!

13 mars 2018 11:30
SSL Herr

IBK Dalen och Niclas Brohlin Ljung har kommit överens om ett nytt treårskontrakt. Det innebär att den 20-årige centern blir klubben och Umeå trogen till 2021.
 –Under alla år inom föreningen så har jag trivts bra med lagen och föreningen, vilket har en stor del i detta beslut att skriva på ett nytt kontrakt. Jag känner att jag har tagit stora steg som innebandyspelare under de tre senaste säsongerna och jag vill fortsätta den utvecklingen i IBK Dalen. Jag ser en stor potential i laget med en blandning av unga och rutinerade spelare. Vi är ett härligt gäng med en bra sammanhållning, säger Niclas Brohlin Ljung.


Niclas Brohlin Ljung lämnade Täfteå säsongen 2013/2014 för att spela med Dalen. Då handlade det om division II-spel med IBF Dalen och sedan dess har han gjort en resa från division II till SSL med IBK Dalen. I år har han även gjort sina första poäng i den högsta serien.

–Jag har fått vara med på en lärorik resa i klubben där jag spelat i alla serier från division II till Superligan. Att få kvala upp till division I och sedan Allsvenskan med IBF Dalen har varit riktigt kul. Men målet har alltid varit att ta en startplats i SSL. Nu har speltiden ökat och jag känner att jag är närmare en startplats, sedan har det varit en perfekt kombination med dubbellicens i det allsvenska laget, säger Brohlin Ljung.

Tränaren Jonatan Brolin är glad att ytterligare en pusselbit faller på plats i lagbygget och ser fram emot att fortsätta arbeta med Dalencentern.

–Först och främst känns det väldigt roligt att Niclas väljer att fortsätta utvecklas tillsammans med oss i Dalen. Under dessa tre år tillsammans har jag lärt känna Niclas som en noggrann och ambitiös kille med såväl stort tålamod som ett stort hjärta. Jag upplever att han tagit steg i sin utveckling under varje säsong och i år har han också visat att han klarar av att tillföra till laget på allvar även i hetluften i SSL. Med sin spelförståelse och sin noggrannhet på banan är jag helt övertygad om att han kommer att fortsätta utvecklas mycket även kommande år med oss, säger Dalentränaren Jonatan Brolin.