IBK Dalen - SPV (8-4, elit herr): Frislagsvarianten, poängskörden och det norrländska löftet

9 september 2018 11:40
KämpaDalen

Maria summerar matchen i herrarnas elitklass under Scandic Cup mellan IBK Dalen och det finska motståndet SPV! Inlägget handlar om frislagsvarianten, poängskörden och det norrländska löftet - in och läs!


IBK Dalen - SPV (8-4)
Då var premiären här och då Anthony är iväg på jobb ställer jag (Maria) upp som familjens bloggare för en dag. Anthony har såklart alltid turen att kunna bolla sina tankar med sin kära fru innan sina inlägg, så detta borde inte vara omöjligt för mig... :)

Efter en korv från kiosken på Umeå enegi är jag redo för att se uppvärmningen och det var en lättnad att vi på plats för uppvärmingen fick se att Dalen kändes taggade på kvällens drabning mot finska motståndet.

Frislaget redan under första minuten
Förra säsongen har jag och Anthony diskuterat att Dalen saknar frislagsvarienter och där satt jag och blev förvånad över vad jag får se, en supersnygg variant av Sebastian Degeryd, Alexander Hedlund och Jonas Svhan med backarna Mattias Wallgren och Viktor Nystedt, blev dock inget mål men känslan var att det fanns mer där vilket gör att jag bara längtar till nästa frislag i anfallszonen.

Utvisningarna
SPV spelade fysiskt och med högt tempo men Dalen hängde bra med och redan 2,27 kom första utvisningen som Dalen hade ett stolpskott och något halvläge men bollen ville sig inte in.

Vi hade ett effektivt och organiserat boxplay ikväll och Mattias Wallgren fick även en boxplay chans som tyvärr inte resulterade i mål. Men för min del känns boxplayet vältränat och är kul att se hur special teams blir bättre och bättre.

Kvällens WOW
Jag satt bredvid flera yngre pojkar som knappt kunde sitta still i sin stol när Lukas Harnesk visar upp sina offensiva försök. Själv är det något jag eftersökt och det är riktigt roligt att få se det! SSL se upp för snart får inte bara anfallarna problem på Lukas sida utan även backarna och jag tror inte jag är ensam om att bli glad när han blåser förbi mittlinjen.

Men kvällens utropstecken måste ändå vara Jonas Svhan och hans slagskott, 4 mål och en assist. Det fanns inte en tvekan var bollen skulle hamna när Jonas avlossade ikväll!

SPV gjorde då inte mig besviken, de var samspelta, de visar sitt fysiska spel och hade som alltid bra passningspel och vid flera tillfällen nästan använde Dalenspelarna som käglor med sitt klapp-klapp spel och det var också så de kvitterade till 1-1.

SPV jobbar sig mer och mer in i matchen och skottar mycket utifrån kanterna och backplats men Måns Parsjö-Tegnér är med bra och får göra en del högklassiga räddningar.

Nyförvärven
Andreas Holmgren- varje gång jag ser honom spela blir jag imponerad över lugnet som han avger på backplats. Det känns väldigt lovande inför säsongstarten.

Under tredje perioden får även Daniel Sonidsson och Wilhelm Vihtari Hansson kliva in och i onsdagens match fick vi se Wilhelm spela back och ikväll forward. All-around spelare som är duktiga på det är alltid tacksamt i ett lag men också spännande för oss fans. Blir spännande att se var hans ordinarie plats blir, men det är för tidigt att spekulera i.

Tredje perioden gav många snygga mål och det känns väldigt kul att Dalen lyckas göra så många försök, oavsett om det är Anton Åkerlund som är högt och fiskar, Joel Grapes hårt arbetande vid sargen, Viktor Nysteds trolleri eller Jonas Svahns slagskott rakt i krysset.

Topp3
Jonas Svahn- wow! Att Jonas har en given plats i landslaget är inte så konstigt men att han varit så målsugen detta scandic cup glädjer mig väldigt mycket. Hoppas såklart att poängskörden fortsätter i SSL.

Joel Grape- För oss som har koll på norrlandsinnebandyn visste vi att Joel är riktigt duktig och när han värvades över inför dennna säsongen blev vi här hemma väldigt glada. Men det som känns extra kul är att han kommit in i sitt esse väldigt bra, han stressar och pressar, skjuter och visar gång på gång sin fina spelförståelse.

Domarna- Så roligt att vi får se internationella domare i Scandic cup!

/Maria Sundström "vikarierande" gästbloggare hos IBK Dalen.