Förlust på straffar mot Mullsjö i jämn match

22 oktober 2017 21:48
SSL Herr

Kvällens match mot Mullsjö var jämn och hård men också välspelad och lagen dominerade en period var. Det gick till slut både till förlängning och till straffar där Mullsjö drog det längsta strået och kunde bärga extrapoängen i matchen. Över 1200 i publiken fick se en fartfyllt och rolig match trots att hemma publiken nog helst sett ett annat resultat.

Första perioden inleddes fartfyllt och redan efter 13-14 sekunder hade Dalen sin första målchans. det dröjde och till matchuret stod på 6.03 innan Ketil Kronberg kunde sätta första bollen bakom Benjamin Löfdahl i mullsjömålet. Markus Lindström stod för ett rappt pass i ett snabbt uppspel och Ketil kunde klippa till från sin favoritposition snett ut till höger. 7,26 Kvitterat Mullsjö Gustav Svensson stod för skyttet och Petter Van Keppelför assist. Dalen är klart det dominerande laget den här perioden, chanserna är vassare och man går in och bryter passningar tidigt och pressar Mullsjö högt upp i banan. Detta ger också utdelning och 11.37 i spel 4 mot3 med bara två sekunder kvar av samtliga utvisningar passar Ketil från bakom mål fram till Anton Åkerlund som hittar ett aldrig så litet hål i Mullsjös box och kan sätta 2-1 16.08 kan så Dalen utöka sin ledning när ett av de snyggaste målen och framspelningarna på länge sker. Viktor Nystedt passar bollen från halva plan tvärs över till Daniel Sonidsson som står i perfekt vinkel för att med bakvänd klubba styra in bollen bakom Löfdahl i buren. Skotten i första perioden blev 10-8 till Dalen och då var det många skott som gick strax utanför målramen och inte räknas in i statistiken.

Om första perioden var Dalens så får stora delar av den andra gå till Mullsjö. 3.38 in reducerar Sebastian Palmqvist till 3-2 på passning av Isaak Rosén. Dalen kämpar emot länge och 11,06 kan man utöka sin ledning igen när Ketil Kronberg är framme och vispar in returen på Mattias Ljunggrens skott. 17,23 när Dalen har en man utvisad och bara två sekunder kvar på sitt boxplay reducerar Mullsjö igen denna gång genom David Gillek på pass från Sebastian Palmqvist. och slutligen med bara 25 sekunder kvar av perioden har så Mullsjö slutligen ätit upp Dalens ledning och gör 4-4 när Viktor Wibring skjuter över Måns Parsjö-Tegner i målet och sätter bollen i bortre krysset.

Mullsjö kändes som det starkare laget den här perioden, hade fler vassa chanser och satte framförallt fler av chanserna. Att nästan hålla nollan i ett boxplay och sedan tappa ledningen med bara 25 sekunder kvar av perioden är tungt. Skotten i andra perioden blev 11-13 till Mullsjös fördel.

Sista ordinarie period jobbar båda lagen hårt, matchen står och väger och det känns tydligt att nästa mål kan vara avgörande. Målet som kommer är Mullsjös, Kim Ganevik stjäl bollen av Mattias Ljunggren och går själv 10.40 in i perioden. Dalen försöker öka både tryck och tempo efter detta för att komma ikapp och 14.34 kan Ketil göra sitt tredje mål för matchen när han fräckt går köksvägen och mer eller mindre trollar in bollen förbi Löfdahl. Resten av perioden byter lagen chanser och med Dalenögon sett var det fler än en boll och fler än ett skott som hade förtjänat ett bättre öde. Trots detta slutar tredje perioden 5-5 och skotten i tredje blev 4-8 till Mullsjö.

Förlängningen blev mållös men skotten var 9-2 till Dalen så även där kändes det som att Dalen hade måna fler chanser men att skärpan kanske inte fanns där på slutet efter en intensiv och totalt sett tempostark match rakt igenom. Straffar tar vid och redan i första omgången avgörs det när Daniel Gidske överlistar Måns i Dalenmålet medan Fredrik Edholm får kliva in efter en kortare uppvärmning och Benjamin Löfdahl läser honom bra och kan rädda straffen.Till matchens hjältar utses Ketil Kronberg för Dalen och Henrik Olofsson för Mullsjö.

En poäng är dock bätte än ingen alls och i en så jämn match som den vi sett ikväll hade det kunns sluta hur som helst. Att Ketil fick göra tre mål och ett assist idag kändes bra. Att Daniel Sonidsson fick göra mål för andra hemmamatchen i rad är väldigt bra för laget och att se hur hårt alla jobbar för varandra och offrar sig är en styrka i laget. IÄdag räckte det inte ända fram och av och till kan man känna saknad efter de spelare vi har på skadelistan. Men oj så bra våra killar spelar trots att allt inte är helt i fas ännu. Det ska bli så intressant att se utvecklingen i laget när vi är så tajta redan.

Nästa match blir borta mot Pixbo den 28/10 och nästa hemmamatch är den 12/11 mot Höllviken som i skrivande stund ligger en plats och ett poäng bakom oss i tabellen. Kom och gör som 1246 andra innebandyfans, se världens roligaste innebandy och heja fram våra killar nästa match.

För mer matchstatistik rekomenderar jag innebandy.se för fler bilder från dagens match, titta in på vår facebooksidaoch för att se målen från dagens match gå in på Dalentv. Väl mött igen nästa match. Text:Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson