Tuff match mot Storvreta

16 december 2018 20:28
ssl herr

Trots en bra start med 3-1 efter första perioden räckte inte Dalens herrar hela vägen fram i dagens match mot Storvreta. Trots detta fick den över 1600 personer stora publiken se en spännande och i stort underhållande match.

Uppsala laget blev numret för stort för Dalen idag men killarna kämpade hårt hela vägen till slutsignalen och utan ett stabilt backspel och en mästare i målet i form av Måns Parsjö-Tegner hade siffrorna kunnat bli ännu större.

Första perioden inleder lagen i bra fart där Dalen är det klart dominerande laget. Redan 2,24 in i perioden tar Dalen ledningen, Lukas Harnesk spelar upp bollen till Daniel Sonidsson som skjuter in den i bortrekrysset. En inut och en sekund senare utökar Dalen sin ledning till 2-0 när Mattias Wallgren skjuter in bollen i nättaket från halva offensiva plan, assist kom från Alexander Hedlund. Kanske inte de två est förväntade ålskyttarna i laget.

9,56 utökar Dalen sin ledning ytterligare när Ketil Kronberg påpassligt är frammme och skjuter in returen på Anton Åkerlunds skott. I det här äget känns det som om Storvreta sitter kvar i bussen fortfarande. 18,04 kan så Storvreta reducera när Eil Helmmrich får på ett skott snett utifrån på passning från Sion Götz. Vi går till pausvila med gott självförtroende för Dalen som leder med 3-1 trots en skottstatistik som säger 6-9 till Storvretas fördel. Men Dalen har till skillnad från Vreta satt sina skott.

Andra perioden börjar lika bra som den första. Dalen kan göra 4-1 1,24 in i perioden när Anton Åkerlund sprätter upp bollen bakom Viktor Klintsten på passning från Ketil Kronberg. Tyvärr är det där nånstans som det roliga är över, Storvreta vaknar och Dalen tappar både momentum och fart under en period. En period som Storvreta inte är sena att utnyttja. 9,19 gör Albin Sjögren 4-2 10,45 gör Jämtdal 4-3 och 11,21 gör Robin Nilsberth 4-4 och Storvreta har rest sig och är ikapp.

Som om det inte var nog med detta så fortsätter Albin Sjögren sin kanonard 18,36 in i perioden ser han till att ge Storvreta ledningen i matchen för första gången och detta gör han dessutom i boxplay. 19,22, i den sista flämtande mminuten av andra perioden kan Jonas Svahn så snygga till siffrorna till 5-5 när han vallar in bollen via bortre stolpen under sammma powerplay.

Trots att Dalen även får inleda den sista perioden med två minuter och sju sekunder till i powerplay, blir det resultatlöst. Itället är det Storvreta som ytterligare en gång kan göra tre snabba mål. 3,28 gör Emil Helmrich 5-6, 6,02 gör Albin sjögren sitt tredje mål för kvällen och 10,24 sätter Robin Nilsberth 5-8 på en snygg frislagsvariant.

Det hjälper föga att Dalen kan reducera till 6-8 när Mattias Ljunggren skickar iväg ett hårt backskott i powerplay 15,40. Dalen plockade ut Målvakten och spelade 6 mot 5 i slutet av matchen och fler än en boll dansade på mållinjen hos Klintsten men det ville sig inte ikväll. Istället kan Albin Sjögren stänga matchen med 6-9 i tom målbur 19,09 in i sista perioden.

Sammanfattningsvis så började Dalen matchen lysande. Man gjorde allt rätt och med bra fart. När sen Storvreta reste sig och fick några lätta mål tappade Dalen lite av skärpan, lite av mmodet att spela med fart, vilja och glädje och man fick kämpa i motvind resten av matchen. Och kämmpade gjorde man, idag räckte det bara inte hela vägen, men trots detta vill jag iaf hylla kollektivet för att man fortsatta ända in till slutsignalen trots att det såg tungt ut. Skottstatistiken i matchen blev 22-28 (6-9, 5-9, 11-10)

Till matchens hjältar utsågs Ketil Kronberg från Dalen och Albin Sjögren från Storvreta. För de som vill ha mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se och för att få se alla mål ta en till på dagens highlights på SSLPlay.se intervjuer, bilder med mmera hittar du alltid på vår facebooksida Nu tar jag julledigt och lovar att hålla tummarna för killarna när de möter Falun borta den 19 december och är åter här den 27/12 när vi möter Sirius i mellandagarna. Kom och heja på killarna då och se innebandy när den är som bäst.