AIK

Dalen vann efter stor dramatik mot AIK

30 november 2017 21:16
ssl herr

AIK böljade fram i målprotokollet till att börja med, men Dalen åt sig ikapp. Ytterligare ett AIK-mål gav en Dalenjakt på kvittering som kom efter stor dramatik. Straffar avgjorde sedan.

Dalen-AIK 5-4 e. str (0-1, 2-3, 2-1, 0-0, 1-0)

Mål Dalen: Mattias Ljunggren 2, Ketil Kronberg, Pär Forsman, Fredrik Edholm

Mål AIK: Oskar Hagberg, Axel Larson, Patrik Hagberg, Andreas Stefansson

AIK ledde för två omgångar sedan mot Pixbo med 3-0 och förlorade med 4-6. Samma ledning skaffade sig stockholmarna mot Dalen fyra minuter in i andra perioden när Patrik Hagberg hittade rätt.

Kanske satt raset mot Pixbo lite i bakhuvudet för sedan började Dalen äta upp försprånget. Innan andra perioden var slut stod det 2-3 på resultattavlan. Ketil Kronberg gjorde både mål och assist och ökade på sin poängsvit till åtta raka matcher.

I tredje satt sedan också kvitteringen till 3-3 efter 4:07. Men AIK visade styrka och satte sig själva återigen i ledningen strax därefter genom Andreas Stefansson.

Det blev sedan en kamp mot klockan för gästerna, en kamp som de förlorade. För med sju sekunder kvar satte Pär Forsman kvitteringen till 4-4. Tungt såklart för AIK som därmed tappar ytterligare en tremålsledning.

Det blev förlust den här gången också. Fredrik Edholm avgjorde till Dalens favör i straffläggningen och såg till att bättra på poängsamlingen lite till.