DAL

Hernandez derbyshow - Thorengruppen äntligen vinnare

19 december 2017 21:40
SSL Herr

Slaget om Umeå slutade med en knockoutseger för Team Thorengruppen. Tabelljumbons långa förlustsvit bröts mot Dalen, efter sju poäng från en glödhet Daniel Hernandez.

Team Thorengruppen - Dalen 10-5 (3-1, 4-3, 3-1)

Mål Thorengruppen: Linus Holmgren 3, Daniel Hernandez 2, Stefan Lindberg-Dellsand 2, Adam Berglund, Peter Reinholdt, Rasmus Andersson

Mål Dalen: Patrik Rokka 2, Alexander Hedlund, Mattias Ljunggren, Ketil Kronberg

Team Thorengruppens formkurva var troligen inget som skrämde Dalen inför rivalernas heta fight på tisdagskvällen. Derbyts hemmalag kom till spel med nio raka förluster, en svit som också såg ut att förlängas då Patrik Rokka tidigt gav Dalen ledningen. Thorengruppen skulle dock iscensätta en vändning och innan den första perioden var färdig hade Adam Berglund, Peter Reinhold och Rasmus Andersson ordnat 3-1 på resultattavlan.

Det tredje målet assisterades av Daniel Hernandez, som knappast var färdig där. Bara fem sekunder in i mittperioden sköt forwarden själv 4-1 innan han spelade fram både Stefan Lindberg-Dellsand och Linus Holmgren till varsitt mål. Rokka och Alexander Hedlund slog till med två kvicka reduceringar sent in i perioden och tände hoppet för Dalen. Ett mål i slutsekunden av Holmgren betydde dock 7-4 in till den tredje perioden.

Där utökade Lindberg-Dellsand tidigt övertaget för Thorengruppen, som sedan höll undan. Daniel Hernandez fick symboliskt nog avsluta derbyfesten genom att skjuta 10-5, hans sjunde poäng för kvällen. Med två mål och fem assist var Hernandez den stora hjälten när Team Thorengruppen satte punkt för den långa förlustraden. Derbysegern över Dalen ger laget kontakt i bottenstriden.