DAL

Ny Dalenvinst mot AIK - fortsatt slutspelsplats

7 januari 2018 20:00
SSL Herr

Att möta AIK är något som Dalen trivs med. Med siffrorna 2-4 spelade Umeålaget hem säsongens tredje seger över motståndet.

AIK - Dalen 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Mål AIK: Andreas Stefansson, Simon Götz

Mål Dalen: Patrik Rokka, Sebastian Degeryd, Henrik Sjöström, Marcus Berglund

Dalen vägrar att ge ifrån sig sin åttonde och sista slutspelsplats. Borta mot AIK gick laget en riktig holmgång, något som slutade i tre viktiga poäng. Annars var det AIK som öppnade bäst och även tog ledningen, sedan Simon Götz med exakt en minut på klockan slog till.

Hemmaövertaget stod sig till dess att Marcus Berglund utjämnade, ett mål som kom med 12.08 spelat. Patrik Rokka fyllde på att ta upp Dalen i förarsätet kort därefter och 1-2 stod sig perioden ut. I andra kom också trean för gästerna, det genom Sebastian Degeryd.

AIK skruvade sedan åt sin offensiv i slutperioden och hade många avslut mot och på mål. Men istället för hemmautdelning utökade Henrik Sjöström till 1-4, innan Andreas Stefansson fastställde slutsiffrorna med en reducering. Dalen vann och behåller sin åttondeplats i tabellen, dessutom kunde Umeålaget fira en ny milstolpe för Ketil Kronberg. Kaptenens två assist innebär att Kronberg nu står på 500 SSL-poäng i karriären - en otrolig bedrift av norrmannen.