DAL

Falun vände, tog tredje raka mot Dalen

13 januari 2018 19:06
SSL Herr

Dalen stretade emot riktigt bra borta mot serieledande Falun, hade ledningen med en period kvar, men hemmalaget gick ikapp och kunde sedan avgöra i förlängningen.

Falun-Dalen 4-3 e förl (1-1, 0-2, 2-0, 1-0)

Mål Falun: Johannes Larsson, Jonas Adriansson 2, Emil Johansson

Mål Dalen: Mattias Ljunggren, Andreas Carlbom, Patrik Rokka

Serieledande Falun var på jakt efter sin tredje raka seger mot gästande Dalen. Hemmalaget hade nämligen vunnit båda de två tidigare mötena och Johannes Larsson gav också Falun ledningen i den första perioden. Innan pausvilan hade dock Mattias Ljunggren kvitterat och i den andra perioden var det gästerna som gjorde målen.

Andreas Carlbom och Patrik Rokka gav laget en tvåmålsledning inför tredje, men där tog det bara 12 sekunder innan Jonas Adriansson hade reducerat. Samme Adriansson satt också kvitteringen en stund senare och det var likaläge inför den avslutande delen av matchen.

Matchbilden innehöll en hel del känslor som sig bör i detta möte mellan två klassiska lag. Båda lagen försökte, men inget av dem lyckades få in något mer mål under ordinarie speltid utan matchen gick vidare till förlängning.

Där klev Emil johansson fram och blev hjälten för Falun. Han satte 4-3 lite drygt en minut in i förlängningen. Dalalaget tog således sin tredje raka seger mot Dalen.