FCH

Helsingborg knep två viktiga poäng

28 februari 2018 22:20
SSL Herr

Det var otroligt viktiga poäng på spel när Dalen och Helsingborg drabbades samman under onsdagen. Till slut var det Helsingborg som drog det längsta strået efter straffläggning, och har nu åtta poäng ner till Sirius under slutspelsstrecket som har nio poäng att spela om.

Dalen-Helsingborg 5-6 e. str (2-1,1-2,2-2,0-0,0-1)

Mål Dalen: Anton Åkerlund, Viktor Nystedt, Ludwig Svensson, Jonas Svahn, Jim Johansson

Mål Helsingborg: Daniel Sebek 3, Jonathan Nilsson, Linus Nordgren, Mika Kohonen

Både Dalen och Helsingborg spelade ikväll för att försvara sina slutspelsplatser. Hemmalaget öppnade starkast genom att ta ledningen med 2-0. Men i slutet av perioden bjöd Dalen in Helsingborg i matchen efter att Patrik Rokka åkt ut två minuter för slag. Då kom reduceringen för gästerna efter dryga minuten i numerärt överläge genom Daniel Sebek.

Dalen drog sedan på sig ytterligare en utvisning kort in i den andra perioden och Daniel Sebek kunde kvittera för gästerna. Helsingborg gick sedan upp i ledning men det var fortsatt otroligt jämnt och inför den tredje perioden stod det 3-3 på tavlan. I inledningen av den sista perioden var det hemmalagets tur att få utdelning i sitt numerära överläge när Jonas Svahn såg till att hemmalaget tog tillbaka ledningen genom att göra 4-3. Med två och en halv minut kvar av matchen hade Dalen fortsatt ledningen med uddamålet men Daniel Sebek såg till att ta matchen till förlängning genom att gör 5-5 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Förlängningen gick sedan till straffar och där blev Mika Kohonen stor matchvinnare för Helsingborg. Skåningarna tog därmed två otroligt viktiga poäng och beroende på hur det går för Sirius mot Mullsjö imorgon, kan man ha säkrat en slutspelsplats. Det är nämligen åtta poäng ner till Sirius som har nio poäng kvar att spela om. Samtidigt som Dalen fortfarande har den sista slutspelsplatsen men endast fem poäng ner till Sirius. Sista omgångarna lär bli ett par riktiga nagelbitare.