VÄX

Dalen segrade - slutspelet klart

4 mars 2018 18:20
SSL Herr

Dalen knep tre oerhört viktiga poäng i sin slutspelskamp när Växjö besegrades med 5-4. Poängen betyder att Dalen säkrade den sista slutspelsplatsen till stort hemmajubel.

Dalen-Växjö 5-4 (1-1,1-1,3-2)

Mål Dalen: Jim Johansson 2, Ketil Kronberg, Viktor Nystedt, Sebastian Degeryd.

Mål Växjö: Ludwig Persson, Jesper Sankell 3.

Att det var viktiga poäng på spel för Dalen syntes under matchens gång. Hemmalaget spelade med stor energi och Växjö bjöd också upp till en bra kamp. Det var heta känslor och täta dueller genom hela matchen och lagen följdes åt målmässigt när resultattavlan visade 2-2 efter två perioder.

Att Dalen kunde vid seger säkra den sista slutspelsplatsen syntes. Laget ville lite mer och kom också att göra att ryck i den tredje perioden när man vände 2-3 till ledning 5-3 på 13 minuter.

Växjö pressade sedan på mot slutet, kunde reducera till 5-4, men kom inte närmare. Dalen segrade och kunde förutom tre poäng, jubla åt en säkrad slutspelsplats.