DAL

Viktig trepoängare för Dalen

16 december 2017 19:15
SSL Dam

Det är jämnt i den nedre delen av tabellen, och det var det även i matchen mellan Malmö och Dalen. Gästerna vann till slut med 6-4 och gick från trettonde plats till tia, nu med samma poäng som just Malmö men med bättre målskillnad.

Malmö - Dalen 4-6 (3-1,1-5,0-0)

Mål Malmö: Cecilia Di Nardo, Jessica Jensen, Frida Mainz Ohlsson

Mål Dalen: Självmål, Victoria Ström, Felicia Lilja, Sandra Törnqvist 2, Camilla Lundin, Anna Skyltbäck

Matchen började tufft för Dalen med ett självmål och det gav hemmalaget energi. Cecilia Di Nardo utökade ledningen till 2-0 när matchen bara var fyra minuter gammal. Di Nardo passade sedan fram till Jessica Jensen och det såg tufft ut för gästerna. Men Victoria Ström såg till att gästerna inte gick mållösa efter den första perioden och satte Dalens första mål för dagen.

I den andra perioden var det sedan ett helt nytt lag vi fick se från gästerna. Felicia Lilja såg till att Dalen kunde krypa närmare genom att göra gästernas andra mål. När det sedan återstod fem minuter av mittenakten gjorde Dalen tre snabba mål och hade inför den sista perioden vänt matchen och skaffat sig en 6-4-ledning.

Den ledningen höll sig sedan matchen ut och Dalen tog därmed en viktig trepoängare. Gästerna klättrade nämligen efter dagens drabbning från trettondeplats till en tionde och gick om Malmö med bättre målskillnad.