DAL

IKSU:s segersvit håller i sig - körde över derbyrivalen

7 februari 2018 20:00
SSL Dam

Det var uppförsbacke för Dalen större delen av matchen och formstarka IKSU gasade på med full fart med Amanda Delgado Johansson, Emelie Wibron och Johanna Hultgren i spetsen. Matchen slutade 6-1 till IKSU som nu är uppe i sex raka segrar.

IKSU - Dalen 6-1 (1-0,3-1,2-0)

Mål IKSU: Amanda Delgado Johansson 2, Emelie Wibron 2, Johanna Hultgren, Frida Norström

Mål Dalen: Agnes Holmgren

Amanda Delgado Johansson öppnade målskyttet i kvällens derby i slutet av den första perioden. En period där hemmalaget hade flest chanser på mål.

Hemmalaget rivstartade den andra perioden och hade inom loppet av tre minuter tagt ledningen med 4-0. Först utökade Johanna Hultgren till 2-0 och sedan hittade samma Hultgren fram till Emelie Wibron som gjorde 3-0. Bara drygt 20 sekunder senare klev poängdrottningen Delgado Johansson fram igen. Gästerna fick in en reducering i slutet av mittperioden genom Agnes Holmgren, men det var hemmalaget som styrde och ställde och det såg ut att bli en tuff tredjeperiod för gästerna.

IKSU fick starta den sista perioden i numerärt överläge men det gav ingen utdelning, även Dalen fick chansen i powerplay efter att Alice Granstedt åkt ut två minuter för hårt spel. Men inte heller gästerna fick någon utdelning. Istället var det firma Delgado Johansson, Nordström, Wibron och Hultgren som tillsammans såg till att fastställa slutresultatet till 6-1. Noterbart är att Amanda Delgado Johansson, Emelie Wibron och Johana Hultgren alla svarade för tre poäng vardera ikväll.

Dagens derbyseger innebär att IKSU är uppe i sex raka segrar och Dalens segersvit på tre raka bröts. Det ser nu ut att bli en riktig rysare kring den sista slutspelsplatsen.