Hemma
Dalen
DAL
Borta
Falun
FAL

Colling sköt extrapoängen till Falun

23 januari 2019 20:50
SSL Herr

Det blev en tredje uddamålsseger när Dalen och Falun drabbades samman, men denna gång var det tabelltvåan som drog det längsta strået. Och Adam Colling kunde såg till att gästerna åkte hem med två nya poäng.


Resultatet:

Dalen - Falun 4-5 e. förl. (2-2, 1-1, 1-1, 0-1)

Mål Dalen: Alexander Hedlund, Andreas Carlbom, Andreas Carlbom, Ketil Kronberg

Mål Falun: Alexander Hallén, Casper Backby, Johan Samuelsson, Rasmus Enström, Adam Colling

Rubrikerna:

– Dalens Alexander Hedlund och Andreas Carlbom behövde endast 32 sekunder på sig i mitten av den första perioden för att både kvittera och ta ledningen från Falun. Och trots att Falun dominerade skottstatistiken i den första akten var det 2-2 på tavlan.

– Falun var vassare med avsluten även i mittenakten men Måns Parsjö-Tegnér höll kvar hemmalaget i matchen. Den tredje perioden var något jämnare och efter 60 spelade minuter stod det 5-5 på tavlan.

– Adam Colling såg till att Falun fick med sig extrapoängen hem och att dalalaget tog säsongens första seger mot Dalen. Colling och Casper Backby var poängbäst för gästerna med två poäng vardera. I hemmalaget var Andreas Carlbom hetast med två mål och en assist.

– Kvällens poäng ger ingen ny tabellplacering för något av lagen. Däremot är Falun tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster. Dalen har nu fyra raka förluser, men har plockat poäng i tre av dessa.