Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Dalen
DAL

Sjöberg sköt extrapoängen till Rönnby

18 november 2018 18:30
SSL Dam

Rönnby tog tag i taktpinnen i mötet mot Dalen, men efter en stark tredje period från gästerna gick matchen till förlängning. Där klev Jonna Sjöberg fram för hemmalaget, med sitt tredje mål för kvällen, och såg till att extrapoängen blev kvar i Västerås.


Resultatet:

Rönnby - Dalen 8-7 e. förl. (4-2, 2-2, 1-3, 1-0)

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg 3, Elin Björkman, Lisa Söderlund, Felicia Forsmark, Karin Nygren, Hanna Garman

Mål Dalen: Amanda Skyltbäck 2, Sandra Törnqvist 2, Alva Nybjörk 2, Anna Jansson,

Rubrikerna:

– Rönnby var på jakt efter tre poäng för att på så sätt ta Dalens åttondeplacering i tabellen. Hemmalaget öppnade starkast men Uppsalalaget krigade sig tillbaka in i matchen och Sandra Törnqvist blåste liv ordentligt i matchen när hon kvitterade med mindre är sju minuter kvar. Båda lagen gjorde ytterligare ett mål vardera och det var 7-7 på tavlan efter 60 minuter.

– Jonna Sjöberg hade på de inledande åtta matcherna svarat för sammanlagt tre mål, idag inkasserades tre nya mål kontot. Sjöberg blev dessutom stor matchvinnare efter att ha satt det avgörande målet fyra minuter och fem sekunder in i förlängningen.

– Amanda Skyltbäck och Alva Nybjörk noterades för tre poäng var under söndagen.

– Rönnbys två poäng räckte inte för att ta sig upp på en slutspelsplats och laget är nia med elva poäng, en poäng efter nykomlingen Göteborg. Dalen har även de tolv poäng men hamnar på en sjundeplats eftersom de har en bättre målskillnad.