Hemma
Dalen
DAL
Borta
Sirius
SIR

Ströms segermål befäste Dalens slutspelsplats

25 november 2018 19:30
SSL Dam

Dalen är tillbaka på segerspåret och lyfter längre från slutspelsstrecket. I rysaren hemma mot jumbon Sirius klev Victoria Ström fram med avgörandet, ett matchvinnande mål som ger Dalen marginal nedåt.


Resultatet:

Dalen - Sirius 5-4 (3-1, 0-2, 2-1)

Mål Dalen: Henny Hägglund 2, Victoria Ström, Ellen Berglund, Camilla Lundin

Mål Sirius: Maria Schoeps-Jonsson, Klara Molin, Virve Bjerkefeldt, Maja Brodin

Rubrikerna:

– Henny Hägglund hade ställt in siktet lagom i tid till matchstart. Den 23-åriga forwarden dök upp i Umeå Energi Arena utan något mål denna SSL-säsong, men innan den första perioden var över hade Hägglund slagit till två gånger om. Först sköt hon 2-0 med 11.39 spelat och två minuter senare satt även 3-0 i nät.

– Starten på bortamötet var med andra ord inte direkt den som Sirius hade önskat. Men Uppsalagänget, med en färsk seger i bagaget, hittade tillbaka och hämtade ikapp med tre raka mål. Två av dessa kom i mittperioden genom Virve Bjerkefeldt och Klara Molin.

– Nu blev det ändå Dalenseger trots allt. För efter att lagen bytt varsitt mål i upptakten av slutperioden tog Victoria Ström plats i rampljuset. Drygt tolv minuter från slutet sköt Ström 5-4 till Dalen, ett mål som visade sig bli matchens sista.

– Dalen vann med uddamålet och hittade tillbaka till segerspåret efter sina två raka nederlag. Vinsten tar laget tillbaka till sjundeplatsen, där Dalen nu har ett försprång på tre poäng ner till slutspelsstrecket. För Sirius del är det fortsatt jumboplats som gäller.