Ny skarpskytt till innebandyns huvudstad!

9 maj 2019 10:18

IBK Dalen har gjort klart med ännu en spelare till damernas lag i SSL. Det är skarpskytten Caroline Hansen som ansluter från Linköping.


Caroline som under den gångna säsongen varit en av de mest tongivande spelarna i sitt förra lag, med 37 gjorda poäng, är entusiastisk inför den kommande flytten till Umeå och Dalen. "Det känns otroligt roligt och inspirerande att flytta till IBK Dalen och Umeå. Jag fick ett väldigt gott intryck av föreningen och det känns roligt att komma till innebandyns huvudstad. Efter att ha spelat ett år i allsvenskan känns det väldigt roligt att återigen få spela i SSL, med och mot de bästa. Det har alltid varit jämna och roliga matcher mot Dalen när jag spelat i Linköping och det känns spännande att nu få representera Dalen. Jag längtar redan till att flytten går och att jag får lära känna laget bättre och att säsongen ska starta."

Om varför hon valde just Dalen säger hon vidare att "Att jag valde Dalen beror på att jag fick ett väldigt gott bemötande och fick en väldigt bra bild av laget och föreningen. Det kändes som vi hade samma målsättning och tankar på hur man tar sig dit. Jag har också hört väldigt gott om Dalen som förening och om tjejerna i laget. Känner ju Dalen-ikonen Linn Mikaelsson sedan tidigare och vill inte missa chansen att få spela med henne (vilket känns betydligt roligare än att mötas i sarghörnen)."

IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson säger att "Caroline har under de senaste säsongerna varit en viktig spelare i Linköping både under det senaste året i allsvenskan och även tidigare i SSL. Hon är en spelare som kan vara användbar på flera positioner i vårt spel och känns väldigt trygg i spelet med boll. Carolines målmedvetenhet att både vilja utveckla sig själv men även laget känns som en väldigt viktig injektion i vår fortsatta utveckling av laget"

Caroline är en spelare som har rutin av spel i SSL och som har ett stort inre driv att hela tiden utmana sig själv att bli bättre. Det är också extra roligt att hon ser Dalen som sitt förstaval då vi vet att hon som person vill vara i en miljö där hon kan utvecklas säger Sportchef Christer Jernberg. IBK Dalen och Caroline har kommit överens om ett 2-årskontrakt.