Hjertberg drar söderut

10 april 2019 22:07
SSL Dam

Nu är det klart att Natalie Hjertberg som inför säsongen kom till Dalen från RIG Umeå lämnar laget och kommer att spela för Sirius kommande säsong.

-Natalie har verkligen tagit stora kliv hos oss i sin utveckling under säsongen tillsammans med laget så det känns trist att hon lämnar oss för att kunna spela innebandy på elitnivå i samma stad som sin pojkvän. Vi säger inte farväl utan på återseende och hoppas vi kommer att få se Natalie i Dalentröjan i framtiden istället, säger tränaren Henrik Vilhelmsson.


Här kommer en intervju med Natalie

Efter en säsong i Dalen är det nu klart att du lämnar laget och går vidare. Hur skulle du sammanfatta säsongen både för dig och för laget?

Jag tycker att både laget och min insats iår har varit bra. Vi har fått igång ett bra och roligt spel. Vårat kollektiv är bra och vi är starka hela matcherna. Vi gör det bra som tar oss till slutspel och i slutspelet gör vi tre riktigt bra matcher. Min insats är jag väldigt nöjd över och jag tycker jag utvecklats väldigt mycket under detta året.

Du kom inför säsongen 2018/2019 till Dalen från RIG. Vilka förväntningar hade du inför säsongen och har de infriats?

Mina förväntningar inför detta året var lagom höga. Jag ville mest komma in i laget och tempot på ett bra sätt. Få en roll jag var nöjd med och utvecklas som innebandyspelare. Jag tycker absolut det blivit så bra som det kunde bli detta året. Jag hade absolut inte trott att det skulle bli så bra som det blev. Jag är verkligen nöjd med lagets och min insats.

Nu bär det söder ut till Uppsala och spel i Sirius. Hur går dina tankar inför det beslutet?

Jag är väldigt förväntans full och det ska bli spännande. Lite vemodigt är det dock att lämna Umeå och laget. Jag har verkligen trivts väldigt bra.

Kommer vi att få se Natalie Hjertberg i Dalentröjan i framtiden tror du?

Det återstår att se😉