Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Gamla Stan fortsätter förse IBK Dalen med spelare

17 oktober 2022 10:50
SSL Herr

IBK Dalen har under många år haft en fin relation med Skellefteåklubben Gamla Stan IBK. Frukten av det har gett klubben spelare som Anton Åkerlund, Viktor Nystedt, Alexander Hedlund, Pär Forsman, Albin Carlsten och Emil Wiklund som varit eller är en del av stommen i truppen de senaste säsongerna. Ni har säkert hunnit redan hunnit se honom i Dalen-tröjan men nu kan vi glatt meddela att IBK Dalen gjort klart med Felix Andersson.


Felix, med rötterna i Skellefteå IBS/IBK har de senaste 5 säsongerna representerat Gamla Stan IBK.
“Det känns väldigt kul att ta steget upp och det känns som en roligt utmaning att ta sig an”, säger Felix.

Förra säsongen ledde han Gamla Stan i division 1 till kvalspel upp till Allsvenskan där de föll kort mot RIG Umeå IBF som slutligen avancerade upp i seriesystemet. På 20 matcher i division 1 så gjorde han 23 mål och 19 assist, samt 1 mål och 3 assist på 3 matcher i kvalet.

“Jag är väldigt nyfiken på att se vilken nivå Felix kan nå upp till. Kan han få upp sin fysiska status lite till kommer han att konkurrera om speltid redan i år”, säger tränare Mattias Hall och försätter. “Han har ett väldigt bra spelsinne, både med och utan boll som har fått honom att sticka ut i division 1 utan att egentligen göra särskilt spektakulära saker”.

Själv har Felix en ganska tydlig bild om vad som väntar. “Den största utmaning tror jag blir att komma in i tempot i SSL och att fatta beslut betydligt snabbare”, säger han.

Felix har redan bott i Umeå ett år på grund av studier så han har redan acklimatiserat sig till staden och tränade med laget en del under förra säsongen så inkörningstiden hoppas han ska vara ganska kort. “Först och främst så är målsättningen att få kontinuerlig speltid men sen även att kunna bidra med lite poäng framåt”, avslutar han.

Felix Andersson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den sista april 2025.