Fortfarande i serieledning efter hård match mot Växjö

28 oktober 2018 20:38
ssl herr

Inför söndagens match mot Växjö låg de båda lagen i serieledning med Dalen en poäng före Växjö. Det var definitivt en prestigematch vi såg fram emot och det blev precis som man kunde förvänta sig, snabbt, hårt, tufft och grinigt. I slutänden var det Dalen som stod som segrare men det behövdes 64 minuter och 31 sekunder för att skilja lagen åt.

Första perioden inleds i ett ganska moderat tempo, lagen byter några chanser och känner på varandra. Det känns som att Dalen är det mer laddade laget och det ger också utdelning då Dalen tar ledningen 6,57 in i perioden, Johan Larsson drar upp ett snabbt anfall där bollen går vidare till Linus Holmgren framför målet som passar ut till Ketil Kronberg som skjuter in bollen i liten vinkel från sin högersida. Viktor Kastengren i Växjömålet hade inte en chans att hinna runt på den. Det är ett ganska hårt spel under första perioden, som det tenderar att bli när dessa två lag möts. Dalen jobbar sig igenom en utvisning pga för ånga spelare på planen med den äran och ledningen för laget håller i sig fram till knappa en och en halv minut kvar av perioden. 18,31 kvitterar Växjö genom ett skott vid bortre stolpen av Magnus Jansson på pass från André Andersson. Vi går till pausvila med 1-1 med lite mersmak för Dalen. Skotten i första perioden blev 5-12 till gästernas fördel och speglade inte direkt matchbilden. Dalen hade många fina chanser där skotten smet just utanför målburen medan Växjö hade fler, men enklare skott på Måns Parsjö-Tegner som gjorde många bra räddningar.

Andra perioden tar Växjö ledningen för första gången i matchen.2,37 in i perioden kommer ett dragskott direkt på ett frislag. Målskytt André Andersson på passning från Ludwig Persson. Dalen kommer med en snabb replik 3,54 när Pär Forsman skickar fram ett snyggt diagonalpass till backkollegan Lukas Harnesk som kan kvittera till 2-2. Ett snyggt mål som går över axeln på målvakten.

4,26 kan Dalen ta ledningen igen när Jonas Svahn och Sebastian Degeryd kommer i en kontring. Svahn är sist på bollen och Degeryd står för passningen. 7,23 kvitterar så Växjö igen. Jesper Sankell behövde 3 försök innan han kunde göra hål på Måns i powerplay. passningen kom från Ludwig Persson. Skotten i andra perioden blev 5-8 till gästande Växjö och den här gången speglar det matchbilden lite bättre, Dalen hade en utvisning och under de sista två minuterna spelades det 4 ot 4 efter en dubbelutvisning. Det är grinigt och hårt men inte fullt lika fysiskt som i första perioden även om det finns viss irritation i båda lagen.

Sista ordinarie period inleder Dalen vassast. Wilhelm Withari Hansson inleder målskyttet när han påpassligt trycker in returen på ett skott av Viktor Nystedt. Glädjen hos den 1520 an och kvinnor starka publiken varade dock inte länge när Manuel Engel kvitterar bara 14 sekunder senare på passning av Jesper Sankell. Växjö jobbar vidare och 4,23 tar man ledningen igen med 4-5. Målet kom i powerplay från Ludwig Persson på passning från André Andersson som för övrigt valdes till Matchens hjälte för Växjö.

8,40 kan Dalen kvittera till 5-5 Jonas Svahn skickar iväg en diagonalpassning till Sebastian Degeryd som sjuter direkt och Kastengren i Växjömålet hade inte en chans.

Resten av perioden var mållös även om Dalen jagade vinst betydligt hårdare än Växjö som verkade nöjda med 1p vilket inte publiken uppskattade. Skotten i tredje perioden blev 8-5 till Dalens fördel.

Förlängningen var Dalens hela vägen. Växjö fick iväg ett enda skott på mål medan Dalen sköt 3 och med 29 sekunder kvar av förlängningen kan Sebastian Degeryd avsluta det hela med att styra in Linus Holmgrens skott i tom bur. Ett kallt klassmål på ett riktigt bra skott.

Det var en jämn match, det var överlag inget skönspel då det var en fysisk och hård match men så blir det gärna när dessa lag möts. Till matchens hjälte från Dalen valdes Viktor Nystedt som jobbade och slet både framåt och bakåt som som måste vara ett elände för varje motståndare att möta med sin speed och bollkontroll.

I övrigt vill jag lyfta fram Sebastian Degereyd som förutom de två sista och avgörande målen även står för en målgivande passning. Wilhelm Withari Hansson som fick göra mål och som tog en plats i förstafemman med den äran när Alexander Hedlund behövde vila en fot. och Linus Holmgren som verkar kunna suga åt sig en boll i närkamper. Han gjorde några offensva räder som borde sparas för eftervärlden.

Dalen har nu två poängs försprång till Växjö och fem poäng till Falun och Linköping, ett Linköping som är nästa lag att möta på onsdag 31/10 kl 19,00. Nästa hemmaatch är på lördag 3/11 mot Mullsjö kl 16:00

För mer statistisk från dagens match Rekommmenderar jaginnebandy.se för highlights från matchen titta in på SSLplay.se och mer info inför kommande matcher ser du på vår Facebooksida. Glöm nu inte att följa killarna på plats och på sportswik.