17 Mar 1 match

Dalen slår ut Strängnäs med 3-0 i matcher

14 april 2024 21:24
Kval till SSL Herr Play Off 2A

Efter vinst hemma i första matchen, vinst borta i förlängning i match två mot Strängnäs hade man idag chansen att säkra platsen i SSL inför nästa säsong. Det var inget snack om att man tog den chansen och förvaltade den väl. Dalen var det starkaste laget och gick ifrån redan i första perioden.

Vi hann bara 45 sekunder in i första perioden innan Dalen sätter sig i förarsätet, Alexander Hedlund gör 1-0 på pass från Anton Åkerlund efter att Strängnäs strulat med bollen framför eget mål och våra forwards hugger som kobror.

8,38 kan Dalen utöka till 2-0 även denna gång är det Alexander Hedlund som står för målskyttet, en iskall lyftning i öppen kasse, målgivande passning kom från Pär Forsman.

13,28 är det dags för Dalen att göra 3-0, Carl From får stå helt ohotad i slotet och missar inte, assist kom från Wilmer Entall.

Vi går till pausvila med 3-0 i mål och 14-5 i skott, Strängnäs kommer inte fram till målchanser utan Dalens defensiv stänger ner dem väldigt effektivt och straffar minsta misstag från Strängnäs, Hade inte Wiktor Åkerstedt i Strängnäs målbur haft några riktigt kvalificerade räddningar hade Dalen stängt matchen redan i första perioden.

Andra perioden hämtar Strängnäs upp sig en smula och det är jämnare rent spelmässigt, samtidigt som Dalen kanske inte har full skärpa. 11,46 kan Dalen utöka till 4-0 genom kvällens snyggaste soloprestation, Anton Ahlbäck vinner boll i eget hörn och går hela vägen själv och avslutar med ett rejält skott medan Strängnäs defensiv ser ut som vägkoner och inte alls hänger med. Fler mål än så blir det inte i andra perioden och skotten var 5-4 till Dalen.

Sista perioden hinner knappt börja innan Anton Åkerlund gör 5-0 till Dalen. Dalen bryter på egen planhalva och kommer i en snabb spelvändning där Alexander Hedlund och Anton Åkerlund väggspelar med varandra och Åkerlund är sist på bollen.

2,13 kan Stränggnäs kämpa in sitt första mål för matchen på andra eller möjligen tredje returen i ett trång läge framför Anton Grönlund i Dalens målbur. Målskytt var Pelle Hansson på passning från Adam Nilsson och det står 5-1. 3,39 utökar Dalen till 6-1 Genom Fredrik Edholm. Målet gjordes utan assist.

5,43 gör Strängnäs 5-2 genom Adam Nilsson på pass från Tim Lindgren. Strängnäs pressar för att komma ikapp samtidigt som man lämnar blottor bakåt. Dalen drabbas av en utvisning efter knappa 11 minuter i tredje perioden men rider ut situationen och 13,15 begär Strängnäs time-out och spelar efter detta 6 mot 5 för att för att chansa att komma ikapp. För Strängnäs kom detta bara att straffa sig då Dalen gör 7-2 i tom but 14,57 på pass från Anton Åkerlund och 8-2 15,30 när det är Anton Åkerlund som står för målskyttet och Alexander Hedlund som står för passningen. 19,13 kan Carl From fastställa slutresultatet till 9-2 på pass från Emil Wiklund. De närmare 1700 åskådarna i Umeå Energi Arena hade då stått utt och klappat de sista tre minuterna och vid slutsignalen utbröt vilda glädjescener. Dalen är tillbaka i SSL där laget utan tvekan hör hemma.

I samarbete med hjältarnas hus utses varje match "matchens hjälte" i varje lag och matchens hjälte i Strängnäs blev Lagkapetn Kalle Karlsson och i Dalen Alexander Hedlund med tre mål och två assist. I övrigt ska alla Anton i laget hedras, Åkerlund med två mål och två assist, Grönlund som hade en närmare 80-procentig räddningsfrekvens och Ahlbäck som förutom sitt solomål såg till att stänga ner stora delar av Strängnäs offensiv tillsammans med övriga backar. Lagmaskinen Dalen har visat tydligt att laget är så mycket större än jaget under hela play off och nu hoppas jag och många Dalenfans på att få se en fortsättning med en stark stomme i laget även nästa år.

För mer statistik från dagens match titta in ¨på innebandy.se För highlights från dagens match, eller varför inte se hela i repris, se Aftonbladet. Bilder och nyheter hittar du som vanligt på våra sociala medier som Facebook och instagram.

På återseende i höst till en ny säsong med ett fantastiskt lag, kära läsare.