Målvakt klar för IBK Dalen!

27 maj 2020 09:50
SSL Herr

IBK Dalen har gjort klart med en av allsvenskans största målvaktstalanger, 19-årige Anton Grönlund från Wibax-Piteå IBK. Anton har skrivit på ett 3-års kontrakt och flyttar till Umeå i juli.


– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats värva Anton till IBK Dalen. Anton kommer att passa in perfekt i vårt lag och vi räknar med att han kommer att fortsätta att utvecklas till en bra SSL-målvakt, säger IBK Dalen klubbdirektör Urban Karlsson.

– Det känns fantastiskt att få vara med på den här resan med Dalen.

Det har ju alltid varit en dröm att spela i SSL och att få göra det med Dalen känns riktigt bra. Att flytta till Umeå känns helt rätt. Jättebra stad, samt att välkomnandet av spelarna, ledningen och klubben gav mig ett bra intryck direkt.

Nu under de kommande tre åren hoppas jag på att kunna ta nästa stora kliv i min utveckling och kunna bidra med allt jag kan, för att klubben ska få ta hem ett efterlängtat SM-Guld, säger Anton Grönlund.

– Vilken härlig kille vi verkar ha hittat för att göra vår målvaktsduo komplett! Jag får intrycket av att det här är en väldigt ödmjuk kille som trivs i en ambitiös miljö. Han känns väldigt sugen på att träna hårt, tävla vid varje tillfälle och jobba för att utvecklas på lång sikt. Som målvakt har han storleken, en väldigt fin bollkänsla och ett bra grundspel, men jag tycker också om det faktum att han tänker mycket innebandy, reflekterar över spelet i stort och gärna kommunicerar med sina medspelare och tränare. För mig passar han perfekt in i vårt lagbygge och jag tror vi kommer trivas mycket bra tillsammans de kommande åren, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.