Stabil vinst och målkalas mot Falun

21 februari 2021 22:30
ssl herr

Matcher mot Falun brukar vara hårda, jämna och svåra att vinna men i kvällens hemmamatch mot IBF Falun hade Dalens herrar islossning redan de första fem minuterna och Falun hämtade sig aldrig.

Första perioden inleder båda lagen i ett vansinnigt tempo, och båda Landslagsmålvakterna, Johan Rehn i Faluns målbur och Måns Parsjö-Tegnér i Dalens fick bekänna färg redan under den första minuten.

2,56 inleder Dalens en mäktig offensiv. Daniel Sonidsson gör 1-0 från Johan Rehns vänstra sida på pass från Christoffer Andersson. Direkt på tekning tar Dalen bollen och Anton Åkerlund skickar iväg den till Alexander Hedlund som gör 2-0 tiden var exakt 3 minuter. När man ändå har farten uppe så utökar Dalen till 3-0 3,51 in i matchen när Ketil Kronberg snappar åt sig returen på Christoffer Anderssons skott och på 55 sekunder har man gått från 0-0 till en tremålsledning.

6,37 har Falun hämtat sig smula och kan reducera Dalens ledning till 3-1 när Malte Lundmark får stå lite för obevakad i slotet och kan skicka upp bollen i nättaket, assist kom från Umeåsonen Emil Johansson.

Tempot är fortfarande brutalt i matchen och trots detta har båda lagen bra bollkontroll och i princip inget slarv, det är ett fysiskt hårt spel från båda lagen. 18,51 kan Dalen utöka sin ledning till 4-1 när Alexander Hedlund gör sitt andra mål för kvällen. Hedlund kommer inte i slotet och kör nån sorts väggspel med täckande försvarare och sätter returen bakom En falumålvakt som simmar ur bild.

Skotten i första perioden blev 11-9 till Dalen vilket klart speglade matchbilden. Vi går till pausvila med ett Dalen i en övertygande ledning inte bara tack vare en bra och blixtrande snabb offensiv utan mycket tack vare en stabil defensiv där man stör Falun i varje anfall och inte ger dem tid att organisera sig på det sätt de skulle vilja och en Måns Parsjö-Tegnér som storspelade i målet och gjorde många kvalificerade räddningar matchen igenom.

Andra perioden hann inte bli mer än en och en halv minut gammal när Dalen utökar sin ledning igen. Denna gång till 5-1. Målskytt var Christoffer Andersson och passet kom från Daniel Sonidsson. 9,51 tilldöms Falun en straff som slås av Jonas Adriansson men Måns räddar straffen säkert.

11,24 kan Falun reducera till 5-2 genom Kevin Landgren snett utifrån Måns vänstra sida på passning från Emil Ruud. Falun har hämtat upp sig under den här perioden och kanske är det även så att Dalen inte har samma hunger i offensiven den här perioden. Skotten i andra perioden blir trots detta 11-8 till Dalen med en johan Rehn i Falumålet som ser till att det inte blir högre siffror än så för Dalen den här perioden.

Sista perioden inleder Dalen på samma sätt som de två tidigare. 1,23 in i perioden är det Dags för Christoffer Andersson och Danielsonidsson att samarbeta över ytterligare ett mål där Sonidsson är den siste på bollen även denna gång, och det står 6-2 till Dalen.

Någon minut efter målet blir det ett längre avbrott i matchen då Rasmus Enström råkar ut för en otäck skada då han får en armbåge eller en klubbände i huvudet i en närkamp och ramlar till golvet. 20 minuter senare och en hämtning med ambulans är matchen igång igen och vi önskar alla Rasmus en snar bättring.

4,28 utökar Dalen till 7-2 när Linus Holmgren för en klassisk tittfint och skjuter i sidled istället för att passa Rehn var helt oförberedd och hinner inte placera om sig. målet var utan assist.

6,50 reducerar Falun till 7-3 när Patrik Rokka passar till Emil Ruud som styr vid bortre stolpen. Falun pressar hårt framåt för att ta sig ikapp.

10,23 utökar Rasmus Andersson till 8-3 i en fin löpning med skott på bortre stolpen och in, assist kom från Christoffer Andersson som verkligen hade en bra dag på jobbet idag med 1+4 som resultat. 14,20 utökar Dalen till 9-3 när Ketil styr in skott från Pär Forsman under en Rehn som kastar sig. Efter 9-3 ålet tar Falun ut målvakten och ökar pressen mot Dalenförsvaret ytterligare men som så många gånger tidigare så slutar det med ett mål i baken. 17,17 kan Daniel Sonidsson sätta sitt tredje mål för kvällen när han skjuter från halva plan i öppet mål på passning från Alexander Hedlund.

17,41 får så Falun snygga till siffrorna lite när de fastställer slutresultatet till 10-4 genom Omar Aldeeb på passning från Johan Kalentun.

Skotten i sista perioden blev 11-10 till Dalen och totalt 33-27. Dalen gör helt klart en av sina bästa matcher den här säsongen. Man har skärpan inte bara framåt utan även i defensiven och Måns Parsjö-Tegnér gör en strålande insats mellan stolparna. Till Matchens hjältar utsågs i Falun Emil Ruud och i Dalen Daniel Sonidsson som går från klarthet till klarhet sen han kom tillbaka efter sin tidigare skada. Överlag spelar hela lagt på topp och jag kan inte ge ut guldstjärnor till någon enskild då detta utan tvekan var en solid laginsats från start till alla tio mål.

för mer statistik från dagens match se innebandy.se för att titta på matchens mål om och om igen titta in på DalenTV och för bilder och annat fråm matchen och föreningen i övrigt titta in på vår facebooksida

Nästa match för herrarna är borta mot Fagerhult den 28:e februari och nästa hemmamatch är derby mot Thorengruppen den 3:e mars. Väl mött för ett hett derby då.