21 november 2021 15:38
ssl herr

Jag vill börja med att be om ursäkt för att matchreferatet är försenat men ett rejält datorhaveri och vardagsjobb har satt käppar i hjulet för mig, men här kommer det.

Trots en lite osäker början och ett lag som är rejält åderlåtet av skador tog Dalens herrar tre viktiga poäng mot Hagunda i onsdags.

Första perioden inleddes i ett tempo som lämnade lite i övrigt att önska där motståndarna gjorde allt för att utnyttja eventuella misstag till egna tempoväxlingar. Dalen var ändå laget som tog ledningen när Johan Larsson skickade en diagonal rakt igenom Hagundas försvar till Daniel Sonidsson som kunde göra 1-0 6,48 in i peroden.

8,24 kan Hagunda kvittera efter en total försvarsmiss av Dalen där Jonathan Lundkvist kunde snappa upp bollen och sätta 1-1 utan assist.

Det blev inte fler mål i första perioden, däremot fick vi se väldigt bra målvaktsspel av Anton Grönlund i Dalenmålet och flera riktigt bra chanser framåt, men det saknades tempo och det lilla sista i skärpa. Skotten i första perioden blev 9-5 för Dalen och i ärlighetens namn hade det lika gärna kunnat vara motsatta siffror.

Andra perioden såg bättre ut både spelmässigt och målmässigt. Den mest lysande stjärnan på Dalenhimlen var Anton Åkerlund som gjorde ett äkta hattrick med alla tre målen i perioden.

Först 5,27 En soloräd från mittplan där Hampus Bodin i Hagundas mål inte hade något att sätta emot. Vi fortsätter 11,59 med ett snyggt men svårt mål där jag tror hela forwarskedjan skulle vara med i uppspelet och Johan Larsson får assisten och Anton Åkerlund är sist på bollen med ett direktskott.

och avslutar perioden med 4 sekunder kvar där Daniel Sonidsson passar bakåt till Åkerlund på halvdistans och skottet sitter säkert över Bodins axel. Skotten i andra perioden blev 11-7 till Dalen och Hagunda känns lite blekare i sitt spel.

Sista perioden forsätter Dalen att spelmässigt vara det bättre laget, trots en tidig och lite tveksam motgång när Hagunda tilldöms en straff där Patrik Jonsson sätter bollen i övre högra hörnet sedan han lurat ner Anton Grönlund på marken och det står 4-2, tiden var 6,47.

10,22 utökar Dalen sin ledning igen när Ketil Kronberg daskar in returen på Anton Åkerlunds skott i Power play.

17,52 är det så Dalens tur att få en straff med sig och Ketil Kronberg gör inget missatg utan skjuter in bollen under Bodin i Hagundas mål.

Slutligen 19.52 kan Johan Larsson fastställa slutresultatet till 7-2 när han sätter sitt skottbakom en inspringande Bodin, assist kom från Daniel Sonidsson.

Skotten i sista perioden blev 9-6 till Dalen och totalt 29-18, och det är en väldigt bra indikator på hur matchen såg ut totalt sett

Till matchens hjältar valdes i Dalen Anton Åkerlund med 3 mål och ett assist och i Hagunda Felix Abrahamsson. Övriga spelare som förtjänar ett extra omnämnande är helt klart Daniel Sonidsson med ett mål och två assist, för att inte tala om Anton Grönlund i målet som får sträcka ut och visa att han nosar Måns i hälarna, David Karlsson som tar stora kliv framåt varje match och Anton Ahlbäck som utvecklas till en enormt bra back.

Nästa match är mot Kalmarsund borta 24/11 och nästa hemmamatch är inte förrän den 19/12 mot Thorengruppen då det ligget ett mästerskap emellan.

För mer statistik från dagens match gå in på innebandy.se, för bilder från matchen ta en titt på vår [facebooksida]https://www.facebook.com/ibkdalen) och för att se matchens mål om och om igen surfa in på DalenTV.

Nu håller vi tummar och tår för att skador läker fort, om inte till matchen mot Kalmasund så iaf till julderbyt mot Thorengruppen som kommer att bli riktigt spännande i en löjligt jämn serie.