Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Knapp förlust i andra kvarten

18 mars 2018 12:59
ssl herr

Folkligt, festligt och fartfyllt, så kan man lätt beskriva andra kvartsfinalen i serien mellan IBK Dalen och Falun. Fysiskt, målrikt och märkligt är andra ord man kan använda. Ett böljande spel, en fantastisk andra period och en enorm press från Falun på slutet är också relevant.


2190 personer hade letat sig till Umeå Energi Arena på lördagen för andra kvartsfinalen i serien mellan Dalens herrar och Falun. En fantastisk inramning till en äkta slutspelamatch med många mål, fysiskt spel, snygga insatser och innebandy i världsklass. Att dessutom Valparna från Skellefteå kom ner och höll upp stämningen och ljudvolymen på läktarna förstärkte slutspelskänslan ytterligare.

Första perioden inleds i ett rasande tempo, ett tempo som kommer att spegla större delen av matchen. lagen byter chanser och både Måns Parsjö-Tegner i Dalenmålet och Johan Rehn i Faluburen får bekänna färg redan från första minuten. 3.17 in i perioden kan Falun ta ledningen i matchen när Alexander Galante-Carlström kan sätta 0-1 bakom Måns med ett skott från vänsterkanten på en diagonalpassning rätt igenom Daleförsvaret från Rasmus Enström. Slutspelsnerven visar sig när Ketil Kronberg drabbas av en utvisning för hårt spel och Faluns målvakt Johan Rehn passar på att gruffa med honom på väg ut från plan och båda får sitta av två minuter och i efterföljande spel 4 mot 4 kan Falun utöka sin ledning till 0-2 med skott från samme Galante och passning från Emil Johansson denna gång.

16.54 redcerar Dalen till 1-2 när Anton Åkerlund skickar en passning till Patrik Rokka som från vänsterkanten sjuter upp i Rehns högra kryss. Vi avslutar perioden med att Dalen kvitterar 19.01 Andreas Carlbom skjuter, Rehn lämnar retur och Ludwig Svensson gör en förbilöpning och klämmer in bollen i mål. Dalen går i den här perioden från att ligga under med två mål, två såna där mål som ser så lätta ut bara för att det är säsongens meste målskytt som gör dem, till att utjämna och vara det tydligt bättre laget på plan. Skotten i första perioden blev 6-6.

Andra perooden hinner bli 22 sekunder lång innan Dalen drabbas av en utvisning och 1.03 kan Falun ta ledningen igen. Denna gång är målskytten Omar Aldeeb och assist kommer från Johannes Larsson. Efter denna inledning är den andra perioden Dalens och bara Dalens. 6.16 sätter Jonas Svahn och Viktor Nystedt upp tempot, Viktor gör en snabb löpning och sprätter in bollen bakom Rehn till 3-3. 13.53 kan Andreas Calrbom mer eller mindre springa in bollen bakom Rehn när han kommer i en mäktig andra våg, assits från Alexander Hedlund. och slutligen 15.13 får Sebastian Degeryd stå obevakad i slotet, någor Jim Johansson uppmärksammar med en snabb passning och Dalen leder med 5-3 inför sista perioden. Tyvärr fick Andreas Calrbom hjälpas av plan med lindad fot i slutet på perioden, vi hållar elle tummarna för att det inte var något allverligt. Skotten i andra perioden blav 9-6 till Dalen.

Sista perioden drabbas Dalen ytterligare en gång av en tidig utvisning som Falun inte är sena att utnyttja. 1.23 in i perioden sätter Galante 5-4 på passning av Omar Aldeeb. Dalen kan dock utöka sin ledning till 6-4 6.53 in i perioden när Ketil Kronberg får vad som känns som gott om tid på sig mitt i slotet trots uppvaktning från Faluförsvaret.Assist från Patrik Rokka och det står 6-4.

Falun pressar nu högt upp för att komma ikapp och 7.16 reducerar Omar Aldeeb till 6-5 passning från halva plan från Ciya Hajo. 9.10 kvitterar Falun till 6-6 när radar paret Entröm-Galante sätter fart igen. Denna gång är det Rasmus Enström som står för målskyttet och Galante för passningen. 9.47 tar vi en repris på 6-6 målet med skillanden av passningen kom från Tomas Holmgren.

Dalen kämpar febrilt för att utjämna och vända matchen igen men lyckas inte, Johan Rehn storspelar i falukassen och varken bollen eller något annat spelar Dalen i handerna trots ett fantastiskt spel och en enorm kämpainsats. 17.04 lyckas även Rehn rädda en straff med underbenet trots att det borde varit omöjligt. Skotten i sista perioden blev 7-13 och totalt 22-25.

Matchen slutar 6-7 men hur fånigt det än kan låta är Dalen den moraliska vinnaren här, Man vänder och tar ledningen mot de regerande svenska mästarna. Måns Parsjö-Tegner gör en fantastisk kväll, laget spelar en snabb, snygg och kraftfull innebandy där alla kämpar med näbbar och klor. Det fanns verkligen inget mer Dalen kunde göra. En liten reflektion jag har att komma med är dock den, för något år sedan var det samma domarpar som dömde genom hela kvartsfinalserien, vad hände med det? Tyvärr är jag mer än tveksam till kvällens domarinsats och det är verkligen inte sett med några färgade glasögon.

Nu tar vi nya tag, nästa match är redan imorgon måndag, borta i Jalas Arena klockan 18:30 och ni kan följa matchen via Sportswik eller se den live på Dalentv

För mer statestik från matchen se innebandy.se för bilder från matchen titta in på vår facebooksida och för att titta på highlights kolla in Dalentv Nästa hemmamatch är Torsdag den 22/3, se till att komma till Arenan och hjälpa killarna i kampen mot Falun och titta på innebandy när den är som bäst.

Text: Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson