Förlust men ett fall framåt mot Falun

7 november 2021 22:30
ssl herr

Efter två tunga förluster mot Växjö i svenska cupen och Pixbo i SSL blev det en tredje förlust hemma mot Falun. Trots förlusten kändes det ändå som att Dalens herrar har nåt bättre på gång och att laget höll matchen igenom.

Första perioden hann knappt börja innan Dalen tar ledingen, det tog bara 11 sekunder för Daniel Sonidsson att stänka in 1-0 på passning från Anton Åkerlund. 5,25 kan Dalen utöka sin ledning när August Flod tunnlar Johan Rehn i Falunsmålbur och gör sitt första SSLmål på passning från Anton Ahlbäck och Dalen leder med 2-0.

Därnånstan börjar Falun vakna till och få styrning på sitt tempospel. och 7,25 reducerar Malte Lundmark till 2-1 med ett skott på bortre, assist kom från Emil Kalentun. 11,12 kvitterar Falun till 2-2 i boxplay efter en brytning från Linus Holmgren som står för assiten med Casper Backby som målskytt.

17,24 Tar så Falun ledningen för första gången i matchen, Den här gången är det Emil Ruud som står för en genomlöpning och Malte Lundmark som står för den målgivande passningen.

Vi avslutar första periden 19,16 när Emil Johansson gör 2-4 på pass från Omar Aldeeb.

Falun är det vassare laget, de har högre precision än Dalen och hugger som kobror på minsta lilla misstag från Dalens offensiv och är snabba och starka i sina spelvändningar. Dalen spelar bra, men saknar det lilla sista i skärpa i sina avslut. Det är också tydligt att det saknas lite rutin och matchvana hos några av de yngre spelarna. Skotten i första perioden blev 7-13 till Gästande Falun och speglar matchbilden rätt tydligt.

Andra perioden spelade Dalen upp sig, pressade Falun högra upp i banan och fick stopp på blödningen samtidigt som man gjorde det enda målet i perioden. Målet kom 7,37 i power play på ett skott från kanten från Daniel Sonidsson och assisten stod Pär Forsman för. Skotten i andra perioden blev 7-3 till Dalen och det var en tydlig förändring i matchbilden Falun tappade lite fokus i sina avslut samtidigt som Dalen kunde kliva upp bättre i offensiv zon.

Sista perioden drabbas Dalen av en tidig utvisning och Rasmus Enström är inte sen att utnyttja tillfället, assist kom från Omar Aldeeb. tiden var 3,42 och det stod 3-5

6,05 utökar Falun sin ledning till 3-6 genom Alexander Galante Carlström mitt i banan i höga slotet i spel 6 mot 5 vid en avvaktande utvisning.och ytterligare en gång är det Omar Aldeeb som står för assist.

8,06 var det så dags igen. Emil Kalentun gör 3-7 efter en misslyckad rensning av dalenförsvaret. Assist kom från Malte Lundmark.

I det här läget tar Dalen time-out och det hjälpte då kapten Ketil Kronberg kan reducera till 4-7 i en spelvändning på passning från Emil Wiklund tiden var 9,29

Falun med Omar Aldeeb svarar dock 13,47 när man snappar åt sig bollen mitt i en dalenpress. målet var utan assist. 14,16 reducerar Dalen till 5-8 när Alexander Hedlund får göra sitt första mål för säsongen på pass från Felix Forslund.

19,10 reducerar Dalen ytterligarre till 6-8 Danile Sonidsson får göra sitt tredje mål för kvällen på pass från Anton Åkerlund.

Att sen Falun fastställer slutresultatet till 6-9 i tom bur från egen defensiv zon är sånt man får leva med. Målskytt Johan Samuelsson på pass från Johan Rehn. Skotten i sista perioden blev 9-15 och totalt 23-31

Dalen levererade efter bästa förmåg ända in i sista spelminuten och med tanke på hur matchbilderna sett ut i lagets senaste matcher så är detta ett stort fall framåt, det är det gamla Dalen med laget före jaget som sliter och river och drar ända till slutet som vi ser. Vi har nya killar i laget som inte fått mycket speltid tidigare och de kan som helhet vara stolta över sina prestationer. Anton Ahlbäck har tagit enorma steg på sin backplats sen förra året. August Flod fick göra mål och Felix Forlund ett assist för att inte tala om David Karlsson som klarade sin otacksamma backroll med bravus trots att han ställdes mot snabbt och skickligt motstånd. Detvar också skönt att se Daniel Sonidsson med rejäl islossning och 3 mål men kanske ännu skönare att se Alexander Hedlund ta avslut och göra mål, något vi inte varit bortskämda med på alldeles för länge. Slutligen kan jag bara konstatera att trots att Måns Parsjö-Tegner släppte in 9 (eller egentligen 8) mål i dagens match så gjorde han verkligen inte ett dåligt jobb, han hade många svettiga och akrobatiska räddningar framförallt i tredje perioden.

Till matchens hjältar valdes i Falun Casper Backby och i Dalen Viktor Nystedt.

Nästa match för herrarna är borta mot Växjö den 14/11 16,30 och nästa hemmamatch är den 17/11 18,30 mot Haglunda. För mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se, för highlights från dagens match spana in DalenTV och för bilder och annat sväng förbi på vår facebooksida

Välkommen till nästa hemmamatch och hejja på våra grabbar.