Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Powerbacken förlänger med IBK Dalen

1 mars 2022 10:30
SSL Herr

Efter 2 skadedrabbade säsonger har Ludwig Svensson, född 1997 förlängt sitt kontrakt med IBK Dalen i ytterligare två säsonger. “Det finns ingen förening som jag hellre vill spela för!” säger Svensson. 126 matcher har det blivit totalt i klubben sen han anslöt från RIG Umeå IBF inför säsongen 2016/2017. Nu tar han sikte på en massa fler!



“Dalen är en otroligt fin förening som har en stor plats i mitt hjärta. När klubben flaggade att de ville förlänga med mig blev jag väldigt glad och hedrad. Jag känner att jag är skyldig mig själv och klubben att visa min fulla potential samt att hjälpa föreningen framåt.

Ludwig, som började sin karriär i Umeå City IBK, har endast kunnat spela 3 matcher av årets upplaga av SSL. Förra året blev det bara 10 matcher och avsaknaden har varit stor, både på och utanför planen. “Först och främst drabbades jag av en knäskada i yttre ledbandet samt en mindre skada på korsband. En kombination av hög press på mig själv och min kropp samt sjukdom inom familjen har gjort att jag senaste tiden kämpat med psykisk ohälsa. Det gjorde tillslut att jag var tvungen att ta en paus från min innebandy satsning, för att jobba med mig själv. Jag nämner detta för att jag tycker att det pratas alldeles för lite om psykisk ohälsa och det är inget som man ska behöva skämmas över”, säger Svensson

Under uppehållet från sin spelarkarriär har Ludwig arbetat med lagets idrottspsykolog, John Jansson samt bidragit med sina fantastiska ledaregenskaper på matcher och träningar i den utsträckning han mäktat med.
“Det är svårt att sätta ett värde på en spelare och person som Ludwig Svensson men avsaknaden av honom på planen har varit enorm. Han är en del av lagets DNA och klippt och skuren får vårt försvarsspel, men mår man inte bra så kan man inte prestera bra. Vi är glada att han ändå har velat hålla sig nära laget och bidra med det han kunnat. Dagen har känner sig redo att återvända står vi mycket starkare!” säger sportchef Mattias Hall.

Trots sin relativt unga ålder är han en av de äldre och mer erfarna spelarna i laget. Nu väntar slutspurten av hans 7:e säsong och han förblir optimistisk till lagets chanser.
“Min känsla är att om vi får upp energinivån något steg samt jobbar målmedvetet för att utveckla några delar i vårt spel tror jag att vi kan bli ett lag att räkna med denna säsong”, säger Ludwig och fortsätter. “Jag ser dessutom väldigt ljust på föreningens framtid.Vi har ett ungt och lovande lag och är det någon förening i Sverige som kan fostra och få unga spelare att prestera så är det Dalen. Något som även talar för oss är att vi är en otroligt tajt grupp som jobbar hårt för varandra!”

Ludwig Svensson har tecknat ett nytt avtal som sträcker sig till och med april 2024.