Två väldigt sköna poäng efter straffläggning

23 februari 2020 20:36
ssl herr

Målkavalkad, tre-målskytt, förlängning, straffar och en drygt tusenhövdad publik som satt med hjärtat i halsgropen till sista sekunden får sammanfatta söndagens herrmatch mot Växjö Vipers som före dagens match bara låg en ynka poäng efter Dalen i serien.

Första perioden började i rasande fart när IBK Dalen tar ledningen efter bara 21 sekunder, Anton Åkerlund får en perfekt serverad boll i höga slotet från Rasmus Andersson medan Ketil Kronberg skymmer Erik Svensson i Växjös målbur.

Det fortsätter minst lika bra när Dalen utökar sin ledning till 2-0 Rasmus Andersson är stekhet ikväll och kommer i fart mitt i banan när Linus Holmgren skickar i väg passet.

6,01 kommer Växjö in i målprotokollet två dalenspelare springer ihop och Växjö kan kontra, Manuel Engel står för passningen och Simon Zetterling kan springa in bollen bakom Måns Parsjö Tegnér i dalenmålet.

Efter dessa sex minuter av hett tempo och bra offensiv lugnar det ner sig och båda lagen börjar få lite bättre ordning på sin defensiv. 14,33 kan så Växjö kvittera när Patrik Gustavsson skjuter ut från Måns vänster sida och bollen skruvar sig in på bortre i mijdehöjd, assist kom från Markus Jonsson. 18,47 kan Alexander Hedlund fastställa resultatet efter första perioden till 3-2 Christoffer Andersson passar från hörnet till Hedlund i höga slotet som inte missar. Skotten i första perioden blev 13-8 till Dalens fördel.

Andra perioden börjar lite lugnare, Växjö har svårt att komma till några vassa avslut medan Dalen serr till att utöka sin ledning. 5,35 in i perioden är det Mattias Ljunggren som står för 4-2 målet, ett upppspel från Christoffer Andersson som går ut till Alexander Hedlund och en Mattias Ljunggren som kommer i en löpning på kanten och kan styra in bollen bakom en helt överspelad Svensson i Växjös mål. 16,05 utökar Dalen till 5-2 när Anton Åkerlund kan styra in en boll på bortre på ett skott från Ketil Kronberg.

Andra perioden var klart Dalens, Man ser till att hålla press på växjö och de kommer inte till många avslut alls och de avslut man får till är inte tillräcligt vassa för att vålla Måns Parsjö Tegner några större problem. Skotten i andra perioden blev 7-5 till Dalen.

Tredje perioden vänder alls, redan efter 12 sekunder börjar Växjö sin upphämtning när Karl-Johan Ahlroth drar iväg ett skott utifrån mot en skymd Måns som inte hinner se bollen, assist kom från Christoffer Holmér. 6,14 sedan Dalen drabbats av en utvisning reducerar Växjö ytterligare till 5-4 denna gång genom Markus Jonsson på pass från André Andersson.

11,57 får Dalen en liten andhämtning vid ett frislag, Linus Holmgren skickar ut bollen till Rasmus Andersson som inte tvekar utan skickar upp bollen i nättaket bakom Svensson.

13,15 Gör Växjö 6-5 genom samma duo som senaste målet, Markus Jonnson gör mål och André Andersson står för passet. Så säg den olycka som kommer ensam, 40 sekunder senare 13,55 kvitterar Växjö för andra gången i matchen ett löpskott ffrån Linus Pettersson på pass från Samuel Folkesson/Algman. Som lök på laxen tar sedan Växjö ledningen med 6-7 för första gånen i matchen, Samuel Folkesson/Algman står för skyttet denna gång och passningen kom från Simon Zetterling.

26 sekunder senare kan dalenfansen i publiken andas ut en smula när Rasmus Andersson gör sitt tredje och Dalens 7 mål för kvällen och kvitterar till 7-7, assist kom även denna gång från Linus Holmgren.

de sist knappa fem minuterna av matchen kämpar båda lagen med att kunna avvgöra utan att släppa allt för stora blottor bakåt och som så många andra gånger så lyckas ingen av dem utan vi går till 5 minuters Sudden death. Skotten i tredje perioden blav 6-14 till Växjös fördel.

Förlängningen blev resultatlös men Dalen kändes som det starkare laget och kom till fler och vassare avslut med 3-2 i officiell skottstatistik. Matchen ska alltså avgöras på straffar, först ut är André Andersson mot Måns Parsjö Tegnér. Andersson gör en dragning åt sin vänstra sida och skickar sen bollen lågt höger och Måns räddar med tåspetsen. Därnäst är det Joel Grape Tjernström som inte spelat en minut i matchen mot Erik Svensson. Grape tar det lugnt fram mot målet, väntar, stampar till och skickar upp bollen i nättaket bakom Svensson och extrapoängen går till Dalen.

Matchens hjältar blev för Växjö Karl-Johan Ahlroth och för Dalen mannen med tre mål och en assist Rasmus Andersson som går från klarhet till klarhet och jobbar stenhårt både bakåt och framåt. Kvällens guldstjärnor vill jag dela ut till Måns för bra målvaktsspel och en så viktig straffräddning, till Linus Holmgren för tre grymma assist och förmågan att vara på alla ställen samtidigt, till Viktor Nystedt som hade bud på mål och som var säkerheten själv som sista man bakåt, till Mattias Ljunggren som både sköt på distans och som gjorde genomlöpningar varav en resulterade i ett mål.

Nu ligger grabbarna på en sjunde plats i tabellen med samma poäng som Helsingborg och två poäng ner till Växjö och tre epoäng upp till en fjärde eller femte plats. Det drar verkligen ihop sig till slutspel.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se för highlights från dagens match titta som jag sa innan in på SSLPlay Vill du ha mer nyheter, bilder och evenemang från Dalen titta in på vår Facebooksida

Nästa match för Dalens herrar är mot Warberg 1/3 och nästa hemmamatch är den 5/3 kl 18,30 mot Höllviken där vi dessutom får se Niklas Jidhe på plan. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma och heja fram killarna i den täta streckstriden så de säkrar en slutspelsplats.