Ketil Kronberg stannar i IBK Dalen!

11 juni 2021 11:00
SSL Herr

IBK Dalens lagkapten Ketil Kronberg har nu bestämt sig för att fortsätta spela kommande säsong. Ketil är den spelare i IBK Dalens historia som har gjort flest mål i Dalentröjan (367 mål).


– Jag är otroligt nöjd med att vår lagkapten Ketil Kronberg har skrivit på ett nytt kontrakt. Ketil är en spelare som alltid gör sitt yttersta för att laget skall lyckas och han är en superkille i laget samt att han under hela sin tid i Dalen alltid levererar ett spel i världsklass, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Efter fjolårets säsong där jag missade många matcher efter att jag opererade handen känner jag såklart ett stort sug efter att starta nästa säsong med en bra försäsong i ryggen. Jag tycker vårt nya spelsystem har gett mig en nykick och jag ser fram emot att utveckla spelet vidare, säger Ketil Kronberg.

– 10:e säsongen tillsammans med Ketil, vilken ära och vilken underbar personlighet att dela min tid i Dalen tillsammans med. Ketil är fortsatt en stor härförare på planen och en klok ledare och förebild i vårt lag. Som spelare blev förra säsongen väldigt speciell och en tuff utmaning för honom på många sätt. Jag är imponerad över det sätt han jobbade sig tillbaka på och även om det blev tight om tid på slutet så levererade han ändå en högklassig innebandy när det skulle avgöras. Jag ser fram emot att ha Ketil förhoppningsvis skadefri hela den kommande säsongen och jag skulle då inte bli förvånad om han höjer sin nivå ytterligare en nivå, för den här mannen slutar aldrig att övertyga! Jag kommer göra allt jag kan för att pusha Ketil och laget så vi når det ultimata målet; att få se honom lyfta SM-bucklan i Dalentröjan, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

IBK Dalen och Ketil Kronberg har kommit överens om ett 1-års kontrakt.