Vinst efter förlängning mot Växjö

24 januari 2021 20:48
ssl herr

Det är tätt mellan matcherna nu i SSL och efter torsdagens vinst mot Storvreta blev det en kort vila innan dagens match mot Växjö. Vilan var dock tillräcklig för att Dalen skulle kunna få med sig 2 poäng från matchen. En match där Växjö gnetade sig fast och Dalen visade upp ett fantastiskt spel.

Första perioden hann knappt börja innan Dalen tar tag i taktpinnen och tar ledningen i matchen. 1,23 in går Bollen som på ett snöre från Christoffer Andersson till Alexander Hedlund och vidare till Wilhelm Vihtari Hansson som gör 1-0 från högra sidan av Martin Stolt i Växjös målbur. 10,48 utökar Dalen sin ledning denna gång är det Fredrik Edholm som ökar på sin imponerande poänskörd när han flippar in bollen efter ett bakom-ryggen-pass från Linus Holmgren.

13,48 med ynka 2 sekunder kvar för Dalen att spela i numerärt underläge kan Växjö reducera till 2-1 i en rejält grötig och trång situation framför Måns Parsjö-Tegnér i Dalens mål. Målskytt Ludwig Persson och assist kom från Markus Jonsson.

Dalen är klart det bättre laget under första perioden och man stör och stressar Växjö i mer eller mindre varje uppspel och anfall vilket i del flesta fall resultera i avslut som styrs i täck eller mitt på Måns Parsjö-Tegnér. Dalen Avslutar perioden med att utöka sin ledning till 3-1 när Emil Viklund fräckt stjäl bollen och får stå helt ren med målvakten i höga slotet och flippar upp bollen i nättaket.

Skotten i första perioden blev 6-9 till Växjös fördel och speglade knappast matchbilden så Dalen hade 5-6 kvalificerade avslut som gick strax utanför eller över målburen medan Måns inte hade några stora problem med att mota undan de skott Växjö presterade.

Andra perioden ger en lite jämnare start där Växjö försöker gneta sig ikapp som en terrier. 3,10 in i perioden tilldöms Växjö en straff som Måns räddar. Först 10,28 reducerar Växjö till 3-2 man kommer i en snabb kontring och kan ta avslut på nära håll. Skottet kom från Viktor Hansson och assist från Daniel Johansson.

11,47 replikerar Dalen när Johan Larsson dammar iväg ett mäktigt skott från halva plan upp i krysset. Målgivande passning kom från Christoffer Andersson.

15,41 reducerar Växjö till 4-3 skott från KarlJohan Ahlroth mitt i slotet och assist kom från Tommy Bolin.

Vi avslutar andra perioden med Dalen fortfarande i ledning och med ett klart spelövertag. Dessvärre är det fler skott som räddas den här perioden och den lilla sista udden saknas för att gå ifrån med ett par mål extra. Skotten i andra perioden blev 11-5 till Dalens fördel.

Sista ordinarie period är det ett Växjö som slåss med näbbar och klor för att komma ikapp och det är en större skärpa i Växjös spel än i exempelvis första perioden. Trots detta kan dalen reda ut ett boxplay precis i början av perioden. Det är också Dalen som inleder målskyttet. Sebastian Degeryd bågar sig in i höga slotet och gör 5-3 bakom inbytte Edin Omanovic i växjömålet assist kom från Mattias Ljunggren.

Det dröjer till 14,19 innan Växjö kan reducera igen och denna gång var det på en straff som oturligt för Parsjö-Tegnér rullade in under armen. och det är reducerat till 5-4.

18,53 i spel 6 mot 5 kvitterar så Växjö efter en våldsam press mot Dalens försvar under de sista 5 minuterna. Samuel Folkesson/Algman står för målet och assist från Markus Jonsson. Skotten i tredje perioden var 9-11.

Förlängningen hann inte bli mer än 22 sekunder innan Sebastian Degeryd avgör och ser till att Dalen kan få med sig extra extrapoängen. Passningen kom från Viktor Nystedt i höjd med det egna målet till Degeryd som kan ta några steg in i banan och flippa in bollen.

Dalen var, sett över hela matchen, det starkare laget även om Växjö klart visade att de är ett klasslag och hör hemma i ett slutspel. Matchens hjältar för Växjö blev Markus Jonnson och för Dalen Linus Holmgren som sin vana trogen springer över hela planen och är överallt både offensivt och defensivt. Fler spelare att lyfta är Emil Viklund som verkligen imponerar med vilja, teknik och oräddhet, Rasmus Andersson och Viktor Nystedt som är ett så fantastiskt backpar och alexander Hedlund som verkligen gjorde allt rätt idag utom just mål men med minst 5-6 avslut som strök just utanför. Han hade förtjänat så mycket mer ikväll.

För mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se För highlights från dagens match titta in på DalenTV och för bilder från dagens match ta en koll på vår facebooksida

Nästa match för Dalen är borta mot Kalmarsund 27/1 och nästa hemmamatch är 31/1 mot Pixbo. Vi ses och hörs då.