Johan Larsson stannar i IBK Dalen!

3 juni 2019 11:47

100 matcher har det blivit i Dalentröjan för Johan Larsson. Nu har han och klubben kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt.


Jag trivs väldigt bra här i Umeå och i Dalen, så det var inte något jättesvårt beslut. Jag känner att jag har ett stort förtroende från tränarna och det är såklart något som gör det enklare att bestämma sig för att köra vidare, säger Johan Larsson.

Den 24-årige Johan Larsson är inne på sin andra sejour i klubben. 2014/2015 gjorde han sin första säsong och 2017/2018 var han åter tillbaka i Dalentröjan.

Känslan inför nästa säsong är väldigt god tycker jag. Vi har en ung och spännande trupp som jag tror och hoppas kommer fortsätta utvecklas tillsammans. Det känns självklart tungt att tappa två stora profiler i Mattias Wallgren och Andreas Carlbom. Både "Walle" och "Calle" är två fantastiska människor och innebandyspelare så de kommer saknas enormt. Men förhoppningsvis kan vi inom laget fylla deras skor så gott vi kan, säger Johan Larsson.

Förra säsongen matchades Johan Larsson både som back och forward. Han fick en rejäl utväxling både spelmässigt och poängmässigt. 19 poäng i grundserien och ytterligare tio i slutspelet, vilket kan jämföras med att han innan förra säsongen hade samlat ihop totalt åtta poäng på 58 matcher.

Vilken utveckling vi fått se sen Johan kom tillbaka till oss i IBK Dalen. Från en stabil SSL-spelare till att på allvar påverka spelet varje gång han kommer in på planen. För mig är Johan en väldigt smart innebandyspelare som sällan tar chansartade beslut. Han kännetecknas av ett bra duellspelande, bra kommunikation och en genomtänkt kreativitet med bollen. Om han utvecklar sin fysik ett snäpp till så vet jag att vi i framtiden får se en ännu mer inflytelserik spelare i honom. Jag är väldigt glad att han vill fortsätta sin satsning tillsammans med mig och laget, säger Dalens tränare Jonatan Brolin.

Johan Larssons statistik i Dalentröjan:
Grundserie: 86 matcher, 26 poäng (13 mål+13 assist), 6 utvisningsminuter
Slutspel: 14 matcher, 11 poäng (7 mål+4 assist), 2 utvisningsminuter
Totalt: 100 matcher, 37 poäng (20 mål+17 assist), 8 utvisningsminuter