Förlust på övertid mot Linköping

8 november 2020 21:16
ssl herr

Ett sargat Dalen med många på skadelistan mötte Linköping under söndag eftermiddag och det var så nära att gå hela vägen trots att laget har ett antal ordinarie spelare skadade.

Första perioden inleddes rakt och utan krusiduller från nåt av lagen, det där att trevande känna lite på varandra var nåt ingen av dem trodde på vilket också resulterade i att Wilhelm Vihtari Hansson hade två målchanser under de första två minuterna. Andreas Blom i Linköpings målbur fick bekänna färg tidigt och överlevde de första anfallen. 3,07 in i perioden fick han dock släppa in 1-0 för Dalen när Christoffer Andersson drar iväg ett skott från halva offensiva på passning från Alexander Hedlund.

Linköping kommerigen och kan kvittera genom en soloräd från Simon Palmén. 8,17 snor han åt sig bollen och flippar upp den i nättaket ensam mot Anton Grönlund som för kvällen vaktade Dalenkassen. Målet kom utan assist.

Lagen byter chanser med varandra under några minuter och skillnaden i spelstil är att Linköping förlitar sig mer på sin tyngd medan Dalen oftast är snabbare i sina omställnigar och kan bryta och erövra boll högre upp i banan. 12,56 drabbas Dalen av en utvisning och även om man kämpar väl så håller boxplay inte hela vägen utan 14,41 kan Matej Jendrisak ge Linköping ledningen i matchen för första gången.

Ledningen får man dock inte behålla så länge, 15,38 kan Dalen kvittera Christoffer Andersson skickar fram bollen mot höga slotet från sin plats bakom målburen och Johan Larsson kommer i fart och kan skicka in bollen bakom Blom.

Vi går till pausvila med 2-2 i målprotokollet och 2-9 i skott, något som inte speglar matchen alls, Dalens chanser gick dock oftare i täckande back eller strax utanför målburen medan Linköpings skott var fler men inte lika svårhanterliga för Grönlund som stod för en stabil insats under hela matchen.

Andra perioden börjar med en liten kalldusch för Dalen när Linköping åter kan ta ledningen efter bara 13 sekunder. Tom Carlsson får komma alldeles för fri med ett högt skott, passningen kom från Oskar Seth.

Linköping drabbas av två utvisningar under första halvan av den här perioden men trots fyra minuter av powerplay i snabb följd så dröjer det till 9,40innan Dalen kan kvittera, och detta i spel fem mot fem. Sebastian Degeryd kan snärta in bollen i snäv vinkel efter pass från Johan Larsson.

Linköping får ytterligare en chans att ta ledningen i slutet av andra perioden då man tilldöms en straff men den blev resultatlös och vi går till periodvila med resultatet 3-3 och skotten 12-7. Dalen kändes som det bättre laget den här perioden trots två mållösa powerplay, Blom i Linköpingskassen hade en väldigt bra dag på jobbet och Linköpings storvuxna spelare är notoriskt svåra att få hål på när de försvarar i boxen.

Tredje perioden pressar Dalen för en tidig ledning, men Blom fortsätter storspela och när man pressar högt lämnar man ibland blottor bakåt. 7,33 hamnar Dalen lite på hälarna och får jaga när Linköping kan komma i en spelvändning Oskar Hagberg står för målet i den här situationen och assist kom från Nicola Bischofberger.

11,26 drabbas Linköping åter av en utvisning och den här gången lyckas Dalen dra fördel av den. Anton Åkerlund kan kvittera till 4-4 på en styrning från Christoffer Anderssons skott.

17,36 Under publikens jubel kan så Mattias Ljunggren ge Dalen ledningen för första gången sedan första perioden. Dalen spelar 6 mot 5 under en avvaktande utvisning och Rasmus Andersson skickar över bollen till Ljunkan som ur en mycket snäv vinkel skickar upp bollen i bortre krysset.

i det här läget tar Linköping ut målvakten och pressar hela vägen in mot slutsignal och 19,27 får man utdelning på ett frislag där Matej Jendrisak kan flippa upp bollen mellan muren och stolpen assist kom från Oskar Hovlund.

Efter full tid står det så 5-5 i mål och skotten i sista ordinarie period blev 7-12 till Linköping. Tredje perioden var helt öppen och vem som helst hade kunnat vinna, men lite trist var det allt att utjämningen kom med bara 33 sekunder kvar av perioden.

Förlängningen blev en öppen historia med chanser åt båda håll, både linköping och Dalen hade ett par riktigt kvalificerade chanser men slutligen var det Simon Palmén som 4,06 kunde fastställa slutresultatet till 5-6 i en vass spelvändning, assist kom från Oskar Seth. skotten i förlägningen blev 2-2.

Till matchens hjältar, i samarbete med hjältarnas hus, valdes i Linköping Matej Jendrisak och i Dalen Anton Grönlund som trots sex insläppta mål gjorde en väldigt bra match och hade ett otal vassa räddningar ikväll.

i överigt är det fantastiskt hur mycket Linus Holmgren kan springa och jaga, hur bra Rasmus Andersson är på att teka, hur stark Jonas Landström är i närkamperna och hur stark Ludwig Svensson är i sarghörnen. Tänk så himla bra det här laget blir när de slipper skador.

Nästa match spelar Herrarna mot Falun borta den 14:e November och nästa hemmamatch är mot Fagerhult den 18:e November.

För mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se För bilder från dagens match och mer matnyttig info från klubben se vår facebooksida och för highlights från kvällens match kolla in DalenTV

Väl mött nästa hemmamatch, både i hallen och här.