17 Mar 1 match

Hemmavinst och målkalas

19 november 2020 22:38
ssl herr

Efter en del tunga förluster på hemmaplan i början av säsongen vände det ikväll när Dalen mötte Fagerhult Habo IBK på hemmaplan. Trots en skakig inledning och fortfarande många på skadelistan kunde Dalen säkra en seger med fyra måls marginal.

Första perioden inleddes hetsigt och snabbt och att Fagerhult pressade så högt upp så tidigt tror jag överaskade Dalen en smula och redan efter 1,57 tog gästerna ledningen med 0-1. Målet kom från Simon Sjödin med assist från Theo Eriksson. En olycka kommer sällan ensam och 4,54 in i perioden utökar Fagerhult till 0-2 efter en spelvändning Samma Simon Hedin står för målet och samma Theo Eriksson stod för assist.

Där får det dock vara nog och bara 10 sekunder senare kan Viktor Nystedt mer eller mindre springa in bollen i mål när han kommer med god fart bakifrån på en passning från Anton Åkerlund. Tiden var 5,06. 5,21 sådär 15 sekunder senare kvitterar Dalen till 2-2, Alexander Hedlund står för målet på assist från Christoffer Andersson, en snygg och snabb spelvändning var upprinnelsen. 7,26 Tar så Dalen ledningen för första gången i matchen och man gör det i boxplay, Rasmus Andersson driver upp bollen och skickar den vidarre till Wilhelm Vithari Hansson som står för skyttet.

10.28 utökar Dalen till 4-2 när gästande Erik Nilsson får trycka in bollen i öppen kasse bakom hälarna på Cyril Haldemann i Fagerhults kasse. Erik gjorde för övrigt en mycket bra match och hade ytterligare ett flertal kvalificerade målchanser. assist på målet kom från Viktor Nystedt.

11,15 reducerar Fagerhult till 4-3 Tim Andersson Carlsson och William Snäll straffar oss hårt vid minsta slarv. Dalen replikerar snabbt och 12,48 kan Viktor Nystedt göra sitt andra mål för matchen, denna gång från sin högerkant i powerplay, assist kom från Christoffer Andersson och det står 5-3.

Efter det är det Fagerhult för hela slanten. 12,52 gör Jesper Ekström 5-4 på pass från Tobias Zälle mer eller mindre direkt på tekning. 13,34 kvitterar man till 5-5 genom Tim Andersson Carlsson på pass från Simon Hedin och med bara 2 sekunder kvar av perioden tar Fagerhult ledningen i matchen med 5-6 när Jesper Ekström är sist på bollen efter en trång och tilltrasslad situation där dalenförsvaret inte lyckas rensa undan framför eget mål. Målgivande passning kom från Oscar Liljegrahn. Skotten i första perioden blev 11-14 till gästerna och det enda jag ser som anmärkningsvärt under första perioden är att Dalen saknar fart i omställning från offensiv till försvar och där straffar Fagerhult oss brutalt varje gång.

Andra perioden hinner bli dryga två minuter gammal när Fagerhult utökar sin ledning till 5-7 Tim Andersson Carlsson, matchens hjälte för Fagerhult, gör sitt tredje mål för kvällen i snäv vinkel, passet kom från Theo Eriksson.

3,33 reducerar Dalen till 6-7 genom Ludwig Svensson som står påpassligt i slotet när Niklas Brolin Ljung skickar in bollen i mitten. 8,01 kan Dalen kvittera i powerplay. Anton Åkerlund står i en löjligt liten vinkel på högra sidan målet och kan trycka in 7-7 på pass från Rasmus Andersson.

9,42 tar Fagerhult ledningen igen, denna gång med ett skott utifrån på bortre stolpen från Jesper Ekström, assist kom från Rasmus Svensson. 10,37 endast 19 sekunder in i Dalens nästa powerplay tar Christoffer Andersson beslutet att gå själv och trycker in 8-8 vid främre stolpen, assist kom från Viktor Nystedt som hade en enrom poängskörd ikväll och som väldigt rättvist utsågs till matchens hjälte för Dalen. Vi avslutar andra perioden 18,41 när Johan Larsson kan ge Dalen en efterlängtad ledning med 9-8 när han mer eller mindre vallar in bollen via motspelare och målvakt, assist kom från Christoffer Andersson. Skotten i andra preioden blev 14-9 till Dalen.och det var ett piggare och starkare Dalen som kom ut till andra perioden. Det var bättre styrning i försvaret och Fagerhult hamnade lite på hälarna vilket också gjorde att de drabbades av ett par utvisningar som Dalen inte var sena att utnyttja.

Sista perioden kämpade och stred Fagerhult väl, men det var Dalens period helt igenom. 6,37 utökar Dalen tilll 10-8 genom Niklas Brolin Ljung som kommer i fart i en andravåg och kan sätta bollen i öppen kasse. Assist kom från Alexander Hedlund. 6,48 bara elva sekunder senare gör Sebastian Degeryd 11-8 på i princip samma sätt, denna gång var det talangen Emil Viklund som stod för assist. Viklund som även han är inlånad och som gjorde väldigt bra ifrån sig i sin SSL-debut.

18,02 kan Rasmus Andersson fastställa slutresultatet till 12-8. Fagerhult hade tagit ut målvakten och Dalen kommer i en spelvändning, Cyril Haldemann hinner bara glida in mot målet när Erik Nilsson passar rätt över slotet till Rasmus som kan trycka in bollen strax bakom hälarna på målvakten. Skotten i sista perioden blev 11-6 till Dalen och totalt 36-29.

Det var en öppen match, kanske lite väl öppen, där Dalen inte fick den bästa starten och där laget kändes lite stressat under första perioden. Men allt medan matchen gick tuggade sig Dalen in i den mer och mer medan Fagerhult kändses mer frustrerade på slutet. Viktor Nystedt och Christoffer Andersson gick från klarhet till klarthet med 4 poäng vardera. Nystedt 2+2 och CA med ett mål och hela tre assist. Det kändes skönt att se Sebastian Degeryd på planen igen och se honom göra mål, det var också en lättnad att se Pär Forsman tillbaka i krigartagen. Det är också skönt att höra Måns Parsjö-Tegnér skrika och dirigera sina killar över hela plan. I övrigt skulle jag önska att det var ett mycket kortare avstånd mellan Umeå och Piteå för Erik Nilssons spel kan jag titta på varje dag.

Dalens nästa match är bortaderby mot Thorengruppen den 22/11 klockan 16:00 och nästa match är mot Sirius 29/11. Nästa hemmamatch är inte förrän 13/12 mot Mullsjö och vi håller alla tummarna för att det får bli en match med publik.

för mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se för bilder från dagens match spana in vår facebooksida och att se kvällens mål om och om igen se på DalenTV