Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Emmy Engman till Dalen!

10 december 2021 13:20

IBK Dalen värvar från annan Allsvensk klubb. Emmy Engman, född 2002, ansluter från Växjö IBK i Damallsvenskan södra där hon inledde säsongen.


“Emmy kommer att tillföra mycket innebandykunskap, en härlig inställning och öka på konkurrenssituationen ordentligt i truppen”, säger tränare Caroline Stattin. Emmy, som började sin karriär i Team Kalix IBK flyttade redan 2018 till Umeå för att gå Riksinnebandygymnasiet. När hon sedan tog studenten så flyttade hon vidare söderut till Växjö, 142 mil ifrån där hon inledde karriären. Det blev dock en kort anhalt och flyttlasset har nu alltså gått tillbaka till Umeå. “Mitt intryck av Dalen är att det är ett lag som sliter hårt och gör jobbet. De verkar också väldigt enade i sin målsättning, vilket jag tror är jätteviktigt för att lyckas”, säger Emmy.

Den här säsongen hann Emmy bara spela 3 matcher för Växjö i Allsvenskan, men har sedan tidigare spelat 40 matcher i den norra upplagan av Allsvenskan med RIG bl.a. som konkurrent till hennes nya lag. “Emmy är en allround spelare som gärna fyller på i anfallsspelet. Hon är duktig på att spela bollen och hitta nya ytor men även på att värdera lägena och hitta balansen”, säger Stattin. “Hon bidrar dessutom med mycket positiv energi vilket såklart är ett plus att få in”, fortsätter hon. Emmy är kanske ingen poängmaskin, vilket hennes 4 poäng på 43 matcher i Allsvenskan talar om men kapaciteten finns där om man ser till hennes siffror i Juniorallsvenskan där hon gjorde 26 poäng på 27 matcher.

“Det är nytt för mig att gå till ett lag mitt i en pågående säsong. Men jag trivs redan i laget och de har tagit emot mig väldigt bra! Jag känner mig hemma här i Umeå”, säger Emmy om första tiden i klubben. “Jag hoppas kunna tillföra glädje till gruppen både på och utanför planen och ett hårt slit för att vinna matcher”, säger hon avslutningsvis. “Då Emmy är väldigt allround så har hon fått prova lite olika positioner inledningsvis. Emmy har även tidigare spelat presspel och därför snabbt hittat bra positioner i vårt försvarsspel. Vi får se i framtiden var vi kommer få ut mest av hennes styrkor”, avslutar tränare Stattin.