Superligaback stannar i Umeå!

18 maj 2020 10:15
SSL Herr

IBK Dalens Ludwig Svensson har nu bestämt sig för att spela vidare i Umeå Energi Arena med IBK Dalen. Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.


– Jag är väldigt nöjd att Ludwig har valt att skriva på ett nytt kontrakt. Ludwig är en viktig spelare i vårt lag. Han gör alltid sitt bästa för att laget skall lyckas och han är precis en sådan kille som vi vill ha i vår verksamhet, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Det känns väldigt bra att jag har förlängt mitt kontrakt med IBK Dalen med två nya år. Valet kändes för mig egentligen väldigt lätt då jag trivs i Umeå, klubben och framförallt med mina lagkamrater. Det känns även som att vi har något väldigt bra på gång med en kombination av äldre förebilder och unga hungriga spelare som alla jobbar hårt varje dag för att utvecklas. Det känns som den bästa miljön för att utvecklas såväl utanför som innanför sargen.

Trots fyra väldigt fina och lärorika år i Dalen så känner jag att jag inte nått min fulla potential då den kantats av skador och annat privat som hindrat min utveckling. Men jag känner mig beredd på nya tag och jobba hårt för att detta ska bli mina två bästa år i klubben.

Avslutningsvis känner jag mig väldigt hedrad att få skriva på för två nya år och ser fram emot de kommande säsongerna, säger Ludwig Svensson.

– Väldigt fint att Ludde stannar kvar och satsar vidare hos oss! Han spelar med ett oerhört stort hjärta på planen och har hjälpt till att bygga väldigt starka relationer i gruppen. Den intensiva, fysiska spelstilen passar perfekt i vårt spel och för mig känns det som att Ludde kommer att växa ytterligare som spelare och på sikt också ta mer ledaransvar i laget. Som innebandyspelare bromsades säsongen upp något av olika anledningar och jag tror vi får se en väldigt motiverad kille under det kommande året. Skadefri och med stort stöd av laget kommer utvecklingen i ännu större utsträckning nu, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

Ludwig Svensson statistik i IBK Dalen:
112 matcher, 15 poäng (7 mål+8 assist), 20 utvisningsminuter