17 Mar 1 match

Målrikt när Dalens herrar vann mot Höllviken

5 mars 2020 21:22
ssl herr

Folkligt festligt och nästan 1700 innebandyfans på plats när Dalen förstärkt med Niklas Jihde mötte Höllviken ikväll. Det blev 18 mål under matchen och Dalen stod för 12 av dem. Gladast på plan tror jag ändå att Niklas Jihde var när han fick ett poäng i protokollet på en assist. Men vi börjar väl från början

Första perioden började i ett bra tempo och båda lagen fick känna på bollen och skaffade sig ett par chanser Dalen var dock laget som kunde inleda målskyttet. 8,44 in i perioden göra Viktor Nystedt 1-0 i boxplay assist kom från Anton Åkerlund. Viktor bryter ett pass och drar iväg, Åkerlund är den enda som hinner med upp och skickar tillbaka bollen till Viktor som kommer ensam med målvakten.

10,18 utökar Dalen sin ledning till 2-0 Den här gången är det Åkerlund som står för skottet i slotet och passet kom från Ketil Kronberg bakom Höllvikens kasse. 15,25 kan Höllviken reducera till 2-1 i power play. Ted Nivestam skjuter utifrån på en delvis skymd Måns Parsjö Tegnér i dalenmålet, assist kom från Daniel Persson.

17,32 utökar Dalen sin ledning till 3-1 för andra gången ikväll står Viktor Nystedt för skyttet, den här gången från backplats och assist kom från backkollegan Rasmus Andersson. Rasmus som 19,33 passar på att göra 4-1 och självklart är det Viktor Nystedt som står för assisten. Ett mäktigt skott från backplats upp i nättaket.

Men det är inte slut på målskyttet än 19,48 gör Jonas Svahn ett riktigt konst mål när han klipper till på volley på en riktig studdsboll från Christoffer Andersson. Skotten i första perioden blev 13-8 till Dalen och det var utan tvekan Dalen som var det dominerande laget.

Andra perioden hann inte bli mer än 1,27 gammal innan Höllviken reducerar till 5-2 Kim Uddvi (fd Lundström) med ett förflutet i Dalen kommer i fart och lirkar in bollen mellan Måns ben och den rullar bedrägligt långsamt in. assist kom från Linus Bergström.

8,15 bryter Jonas Landström ett pass, snappar upp bollen och kör en soloräd ända fram till Lennheimer i Höllvikens bur och flippar in den på bortre till 6-2. inget assist på det målet.

10,11 utökar Dalen sin ledning till 7-2 genom Alexander Hedlund som springer in bollen på en retur, assist kom från Lukas Harnesk. Här byter också Höllviken målvakt ut går Lennheimer och in kommer Carl Hansson och det verkar för en stund ge Höllviken lite luft under vingarna. 10,58 Reducerar Höllviken till 7-3 på ett avslut direkt på frislag. skott från Lukas Eldholm och assist från Simon Larsson. 11,49 knappa en minut senare gör Höllviken 7-4 i en spelvändning där Dalen inte hinner med tillbaka, skott från Pontus Karlsson Martell och assist från Linus Bergström.

12,04 kan Dalen återställa ordningen med 8-4 också detta i en spelvändning Christoffer Andersson springer in bollen vid första stolpen och assist kom från Jonas Svahn. 13,59 gör Anton Åkerlund sitt andra mål för kvällen till 9-4 efter en lång press mot Höllvikens mål assist kom från Rasmus Andersson. I samband med detta drog en Höllvikenspelare på sig ett matchstraff 1 och Dalen fick spela 5 mot 4 i fem minuter. Här valde Daeln att låta Niklas Jihde få speltid och han hade några kvalificerade målchanser dock blev det resultatlöst.

Vi avslutar perioden med en reducering från Höllviken till 9-5 Ted Nivestam gör sitt andra mål för kvällen och assist kom från Johannes Willhelmsson som annars var ganska osynlig i kvällens match. Skotten i andra perioden blev 24-9 till Dalen där den stora övervikten för Dalen får tillskrivas 5 minuters powerplay.

Sista perioden är det Sebastian Degeryd som får inleda skyttet. 2,22 kan han sätta 10-5 med ett snabbt skott mot första stolpen i midjehöld, assist kom från Jonas Landström. 4,13 utökar Dalen till 11-5, Alexander Hedlund och Jonas Svahn kommer i en spelvändning, Svahn löper förbi målet och passar bakåt till Hedlund som kan flippa upp den i nättaket i öppet mål.

14,06 Reducerar Höllviken till 11-6 i en kontring, Julian Nihlén löper förbi Dalenburen och rullar in den just förbi Måns fingertoppar, assist kom från Kim Uddvi.

14,55 kan så Dalen fastställa slutresultatet till 12-6 när Nilkas Jihde i hörnet passar upp till Ketil Kronberg i slotet och Ketil får göra mål. Det kan ha varit SSL:s äldsta mål genom tiderna 42 år Jihde och 39 år Kronberg. Det var helt klart kvällens mest bejublade mål och jag tror att Niklas var gladast av alla. Tyvärr har jag ingen skottstatistik för sista perioden.

Dalen är nu ett stort steg närmare att säkra slutspelsplatsen med två omgånger kvar, nästa hemmamatch är redan på måndag när man möter Visby hemma klockan 18,30 och en vinst där säkrar definitivt en plats i slutspelet.

Det var ett styrkebesked med nio målskyttar ikväll, det var underhållning att få se legendaren Niklas Jihde på plan igen och tre tvåmålsskyttar är inte fy skam heller. Kvällens match spelades till förmån för Hjältarnas hus och till matchens hjältar valdes i Höllviken Felix Strandljung och för Dalen Viktor Nystedt. Dalen har efter en formsvacka jobbat sig upp till slutspelsform och lagmaskinen har verkligen börjat visa sina muskler och jag tror det kommer att bli ett intressant slutspel med en så jämn serie.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se för highlights från dagens match titta som jag sa innan in på SSLPlay Vill du ha mer nyheter, bilder och evenemang från Dalen titta in på vår Facebooksida