Söndag
03 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Måndag
18 Jan 1 match
Torsdag
21 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Intervju med Caroline Hansen

15 januari 2021 11:50

Vi kollar läget med IBK Dalens kapten hur de har de nu under pausen.


Hur tränar ni nu under pausen?
Sedan serien pausades har vi främst kört gemensamma pass med intervaller och cirkelstyrka utomhus. Vi drog igång gemensamt denna veckan igen efter egen-träning under jul och nyår. Lagom till vi drog igång igen kom all snö (för en smålänning är det flera årsförbrukningar av snö på ett dygn), vilket försvårar det en aning när restriktionerna fortsatt säger utomhusträning. Men vi fortsätter köra på det sätt som är möjligt med fokus på kondition genom intervaller och styrka med egen kropp på cirkelträning. Vi kör 3-4 gemensamma pass och 2-3 enskilt och har under hela perioden kört 6 pass/vecka.

Vad gör ni för att hålla lågan och motivationen uppe?
Utifrån att läget är som det är och att det är svårt att veta vad som händer är det kanske inte alltid det lättaste att motivera sig till att springa intervaller i -10 och snö upp till knäna. Men samtidigt har vi satt som mål att ta oss tillbaka till SSL och har jobbat för det sen beslutet kom att vi degraderades förra säsongen och det vore dumt att förstöra den långa försäsongen i somras genom att fuska med träningen nu. Vi är alla lag i allsvenskan i samma sits och jag tror att den fysiska delen denna säsongen i och med att situationen är som den är, kommer vara en ännu större faktor än det varit tidigare. Detta gör att jag upplever att vi ändå lyckats hålla uppe motivationen då vi alla vill göra det vi som individer kan för att laget som grupp ska lyckas med målet att åter vara i SSL.

Ni hade ju verkligen en bra start på säsongen, hur känns det att det blev en lång paus mitt i?
Vi hade en jättebra start, redan från försäsong med vinst i Scandic Cup och sedan flöt det på bra i serien och vi slog ett annat topptippat lag, RIG, i senaste omgången. Förutom att det som lag gått bra är det också många spelare som tagit stora kliv från förra säsong och verkligen startat på ett fantastiskt sätt. Så i dessa perspektiv var det såklart jättetråkigt att serien pausades och att det blev ett så långt uppehåll, och att vi fortfarande inte riktigt vet när det startar. Men givetvis kommer hälsan först när samhället ser ut som det gör just nu. I ett innebandymässigt perspektiv hoppas jag att vi som lag kan komma stärkta då man ofta får ihop gruppen på ett sätt under jobbiga fyspass som är svårt att nå på andra sätt.

Jag hoppas vi kommer kunna fortsätta på samma sätt som vi avslutade. Det blir alltid lite speciellt att komma igång med klubba och boll när man haft uppehåll men har man stått lite hemma och trixat eller liknande har man förhoppningsvis kunnat behålla en del, och ofta går det snabbt att komma in i det igen. Vi är riktigt motiverade att få fullfölja denna säsong när vi startat så bra och hoppas det fortsätter på samma spår.

Vilken av matcherna som ni spelade i höstas var roligast att spela?
Det var många roliga matcher i höstas och det är svårt att säga bara en som var roligast, Sundsvall borta var rolig då vi hade ett väldigt bra flyt i spelet. Men RIG hemma får nog sägas vara den roligaste seriematchen på höstsäsongen, det har pratats mycket om att det är vi och RIG som slåss om seriesegern och att kunna slå dem som är ett riktigt bra lag. Att vi dessutom gör det med underläge vid två tillfällen, en räddad straff och två mål i boxplay bland annat kändes som en styrka som lag och i många av spelets delar, hela laget var starkt involverade i vinsten vilket jag alltid tycker gör en vinst ännu lite roligare.

Vad längtar du mest efter?
Just nu längtar jag till att samhället kan återgå till det normala och vi kan träna, umgås, kramas och spela innebandy som vanligt. Och jag hoppas att alla får hålla sig friska och krya och hittar sätt att må bra även om det är en annorlunda tid.