Stabil vinst mot Kalmarsund

19 oktober 2019 19:05
ssl herr

Efter storvinsten mot Sirius i förra omgången var det dags för hemmamatch igen idag och Dalens herrar mötte FBC Kalmarsund som haft en lite lättare start på serien än vad Dalen haft. Ikväll fick Kalmarsund däremot bekänna färg och trots en bra andraperiod så var färgen rätt blek på gästerna och Dalen kunde kamma hem ytterligare en trepoängare på hemmaplan.

Första perioden startade lite långsamt, lagen passar på att känna lite på varandra det förekommer några halvchanserr från båda håll men inget där målvakterna kändes skakade.

4,28 kan Dalen rätta till den saken när Dalen skapar tryck på offensiv planhalva, Viktor Nystedt passar fram till Jonas Landström med en vass diagonalare och Landström sjukter ett otagbart direktskott som går in i midjehöjd vid bortre stolpen. Carl Bending-Sörling i Kalmarsunds målbur hade inte en chans att komma åt det skottet.

10,29 kan Dalen utöka sin ledning till 2-0 när Pär Forsman och Ketil Kronberg samspelar bra, Pär Forsman passar upp från mitt på plan till Ketil Kronberg som verkade inspirerad av Landtröm och också sjuter direkt på bortre med samma resultat.

Kalmarsund drabbas av en utvisning efter knappa 17 minuter och i efterföljande powerplay kan Dalen säkra sitt grepp om första perioden. Johan Larsson passar upp till Jonas Svahn som skjuter in bollen mellan benen på Bending-Sörling i kalmarburen.

Kalmardun hade ett par kvalificerade chanser i första perioden men i slutet så stod där alltid en dalenförsvarare eller en Måns Parsjö-Tegner och avstyrde målchanserna. Det var en stabil och välspelad första period där Dalen definitivt kändes som laget med mer skärpa, även om Kalmarsund vann skotten med 8-7 så kändes deras avslut inte lika farliga.

Andra perioden inleder Dalen lika bra som den första och Lukas Harnesk i offensivt hörn skickar bollen ner till Anton Åkerlund som tar ett par steg in i banan och skjuter stolprot och in bakom Kalmarsunds nyinsatte målvakt Edin Omanovic.

Efter detta slappnar Dalen av en smula och Kalmarsund arbetar sig in i matchen. 5,21 gör Kalmarsund till första mål för kvällen när Simon Nilsson kan skjuta från mittplan mot en helt skymd Måns Parsjö-Tegner i Dalens målbur. Assist kom från Kevin Björkström.

13,08 lämnar Dalens backar en del att önska när man tappar bort Tim Nyander och låter honom stå helt obevakad en meter från Måns. Detta resulterade i 4-2 och Kalmarsund knaprat sig närmare i protokollet. Assist kom denna gång från Tobias Lindström.

15,42 tilldömdes Kalmarsund en straff, exekutor var Kim Nilsson men den straffen var inte inärheten av att vara farlig för Måns i Dalens mål, det blev en enkel räddning.

16,22 kan så Kalmarsund reducera ytterligare till 4-3 när Marcus Johansson får samma möjlighet att stå ibevakad väldigt nära Måns, han fick göra mål på egen retur och passningen kom denna gång från Tim Nyander, Nyander som mycket välförtjänt valdes till matchens hjälte för Kalmarsund. Skotten i andra perioden blev 7-11 till Kalmarsunds fördel och precis som i förra matchen går Dalen ner sig något i andra perioden. Det saknas lite skärpa och fart och man släpper in Kalmasund lite för enkelt. Vi Dalenfans får vara glada att Måns är sitt sedvanliga månster i målet och att defensiven inte fallerar.

Sista perioden är det tillbaka till ordningen och Dalen kan utöka sin ledning till 5-3 när Anton Åkerlund passar ner bollen från saghörnet till Jonas Svahn som följer tidigare målskyttar och dundrar in ett direktskott i bortre krysset. För dessa två mål och ett absurt bra spel i övrigt var det också Jonas Svahn som valdes till Matchens hjälte för Dalen. Kalmarsund jobbar stenhårt resten av matchen för att komma närmare Dalen med tråts att man tar ut målvakten med knapppa fyra minuter kvar att spela och avslutar i spel sex mot fem så kommer man inte närmare. Dalens Defensiv var verkligen solid i sista perioden, trots bombardemang från främst Kalmarsunds förstafemma så står man starka ända in till sista domarsignalen och fler än en gång hotade man att snarare utöka sin ledning. Skotten i sista perioden blev 7-4 och totalt 21-23 till Kalmars fördel. Dalen var laget med mer skärpa idag, man tar vara på sina chanser och trots att man spelade långt ifrån felfritt under andra perioden så är det ändå laget som kollektiv som står starka mot en motståndare där det i princip bara är en förstafemma som är ett hot.

Förutom Måns, som storspelade i målet idag, och Jonas Svahn, som var överallt och hotade både framåt och bakåt vill jag ge extra guldstjärnor till Viktor Nystedt som förutom att spela fram till ett mål även såg till att hålla boll och låta klockan gå när Dalen var drabbad av utvisning, Jonas Landström som tar kampen man mot man och Lukas Harnesk som verkar tåla hur mycket stryk som helst på plan.

För mer statistik rekommenderar jag innebandy.se, för att titta på highlights från dagens match spana in SSLplayoch för bilder och annat från matchen och laget titta in på vår facebooksida

Nästa match för killarna är på torsdag borta mot Växjö Vipers kl 18:30 och matchen kan ses via SSLplay. Nästa hemmamatch är nästa söndag den 27:e oktober kl 17:00 när vi möter Warberg som är nykomlingar i SSL den här säsongen men som har en lång historia av SSL-spel. Väl mött då för att titta på bra, rolig och fartfylld innebandy i Sveriges innebandyhuvudstad.