Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Backklippan förlänger med IBK Dalen!

14 februari 2022 10:30
SSL Herr

Anton Ahlbäck, född 2000, har imponerat gång efter annan den här säsongen och har spelat sig bofast i startuppställningen. Nu har han och IBK Dalen kommit överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över säsongen 2024/2025. “Anton har utvecklats enormt det senaste året. Ifjol brottades han med omställningen från Allsvenskan till SSL, i år brottas han med Superligans bästa forwards och vinner de flesta av de duellerna”, säger Sportchef Mattias Hall.


Anton som redan hade kontrakt över nästa säsong har nu valt att förlänga det med ytterligare två år. “Jag trivs riktigt bra med laget och det är alltid roligt att komma till träningar och matcher. Jag känner att jag har fått mera förtroende under säsongen och att jag tagit steg i min utveckling från förra säsongen. För att jag ska fortsätta min utveckling så känns Dalen absolut rätt ställe att spela i”, säger Ahlbäck.

Det var i IBK Luleå som Ahlbäcks karriär startade och även det var även där han gjorde sina första A-lags matcher säsongen 2016/2017. 2 år senare värvades han till Wibax-Piteå IBK i Allsvenskan och hann spela 43 matcher under de två säsongerna han spelade där. Nu är han mitt uppe i sin andra säsong med IBK Dalen och resonerar så här kring sin egna utveckling. “Mina personliga mål är att utvecklas och bli en sån bra innebandyspelare som möjligt under dessa år. Jag vill utveckla mitt offensiva spel mera men även spetsa till mitt defensiva spel. Jag vill även vara med och spela när matcher ska avgöras och det har jag fått redan under denna säsong. Jag känner att Dalen ger mig stora möjligheter att slipa på dessa detaljer och jag får feedback på det jag gör. Så därför känns det bra att ha förlängt kontraktet!”

“Tittar vi tillbaka några på Antons utvecklingskurva så har den haft samma bana som den har haft i år och vi tror mycket på att den kommer att fortsätta hålla i sig baserat på hur han är som person”, säger Hall.

Anton själv har höga tankar om framtiden. “Jag skulle ljuga om jag inte säger att jag tror på att vi kan få stå i globen i April med ett guld runt halsen! Vi är ett väldigt starkt lag som tror på det vi gör så jag är övertygad att vi kommer att motbevisa kritikerna även kommande år och komma högt upp i tabellen. Med vårt ”nya” spelsystem spelar vi riktigt fartfylld innebandy som är rolig att kolla på för folket i TV-sofforna. Och med det hoppas jag att vi kan vara med att utveckla och dra upp intresset för innebandyn i stort!” avslutar Anton Ahlbäck.