IBK Dalen – Endre (8-2): Tvåmålsskytten, aldrig trött?! och SSL:s bästa målvakt

6 oktober 2018 21:13
KämpaDalen

Det blev tredje gången gillt för IBK Dalen som förlorat de inledande två matcherna av säsongen, men som ikväll tog sig an ett av svenska superligans mest fruktade lag och vann stort på hemmaplan i Arena Vatten! Det var fart, det var fläkt och framför allt var det en väldigt rolig match att följa! Jag har som vanligt skrivit ner lite av mina tankar från matchen och ikväll handlade de om en 16-årig tvåmålsskytt, en kvick forecheckare som till synes aldrig blir trött och om SSL:s bästa målvakt.

IBK Dalen – Endre (8-2)
Så var det dags för Dalens damer att ta sig an tredje matchen för säsongen, gissningsvis med stor revanschlusta efter två förluster inledningsvis där laget kanske främst verkligen spelat ut först i de respektive tredje perioderna och visat vilka kvaliteter som faktiskt finns i laget. Gästerna Endre hade rest hela vägen från Gotland och var nog även de minst lika revanschsugna efter att senaste matchen slutade med förlust mot Pixbo. En förväntat tuff match på förhand och det kändes också som en jämn match till en början där båda lagen skapade chanser, men Dalen var snäppet vassare och satte fler av dem än Endre. Med ledning 4-1 efter två perioder kändes det som om tredje perioden kunde bli riktigt nervösa tjugo minuter, men Dalen hade fler växlar än Endre ikväll och utökade sin ledning gång efter annan och vann slutligen med imponerande siffror.

Ett gott omen för Dalens del var förresten att matchen spelades i Umeå Energi Arena Vatten, den gamla arenan och det grämde mig att jag inte hade möjlighet att se matchen på plats idag. Jag kunde dock se den via streamen och antecknade några rader medan jag skrattade lite åt det faktum att Dalens Camilla Lundin ännu en gång var inblandad i en slags ihopblandningssituation när kommentatorn felaktigt refererade till Endres Sara Steen som Camilla Lundin i drygt 30 spelade minuter (seriöst, händer det alltid Camilla?). Olustigt det där... är att höra "Lundin" försöka göra mål på Matilda Wirthig gång efter annan, haha! Nåja, anteckningarna från Dalens vinst mot Endre ska ni förstås få!

Första målet...
... i svenska superligan (och i Dalentröjan) gjorde Alva Nybjörk genom att vältajmat knacka in bollen som Amanda Skyltbäck skickade fram till henne. En annan spelare som nyligen gjorde sitt första mål i högsta ligan var 16-åriga Alexandra Güzel som i kvällens match mot Endre utökade sin målskörd till både två mål och tre mål. Güzel visade att hon inte bara har ett fint skott utan även är kylig nog att ta tillvara på chanserna utan att tveka! Riktigt imponerande!

Mer innebandygodis
Bjöd förresten Ellen Berglund på när hon först i numerärt överläge avlossade ett riktigt kanonskott rakt i ribban – ett skott som förtjänade att hitta nätet! Men, Ellen gick dock inte mållös. I stället gjorde hon ett rappt instick och sköt snyggt in Dalens 8:e mål i slutet av tredje perioden.

Mer njutning fick vi som åskådare när trion Sandra Törnqvist, Victoria Ström och Clara Forssén var inne på planen, vilket fint samspel de har! I en sekvens fick vi se en sylvass spelvändning där Ström levererade bollen till Forssén som hängde dit den och i en annan var det nämnda Clara som inledde med att bryta en av Endres passningar, lade över den till Törnqvist som direkt spelade den vidare till Ström som gjorde målet. Ja jisses, fart och fläkt blandat med fina passningar och mycket vilja ger skön innebandy helt klart! Extra mycket beröm förtjänar dock Clara Forssén som gjorde ett jättejobb i forecheckingen och sprang ungefär hur mycket som helst – blir hon seriöst aldrig trött?!

En annan spelare som till synes orkade hur mycket som helst var Linn Mikaelsson som tog ett stort ansvar från hennes backplats och var riktigt jobbig att möta för motståndarna inte minst i Dalens numerära underläge. Visade stor styrka i närkamperna och var en starkt bidragande faktor till att målen bakåt hölls nere tillsammans med storspelande Matilda Wirthig som viftade bort skott från några av SSL:s vassaste målskyttar som om det vore ingenting. En seriös fråga: har IBK Dalen SSL:s bästa målvakter?