Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Fredag
04 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

IBK Dalen fortsätter att fynda i Örnsköldsvik!

30 maj 2022 10:45

Som fjärde spelare på två säsonger ansluter forwarden Julia Olsson, född 2002 från Örnsköldsvik IBK till IBK Dalen. “Jag har hört bra om Dalen och när jag var i kontakt med dem lät det som en seriös klubb och de har en bra miljö där jag kan utvecklas som innebandyspelare”, säger Julia.


Julia, som under hela sin karriär representerat just Örnsköldsvik har framförallt varit en målskytt. Många av de mål hon har gjort har kommit som följd av hennes smarta och ihärdiga presspel. “Julia är riktigt duktig i presspelet och jobbar hårt. Hon hittar bra lösningar i anfallsspelet. Jag är säker på att vårt aggressiva försvarsspel och offensiva anfallspel kommer passa Julia bra”, säger tränare Caroline Stattin. Den enda gången under alla åren gjort fler assist än mål var i sin första säsong på seniornivå i division 1 för 5 säsonger sedan då hon gjorde 2+4 på 8 matcher.

“Jag skulle säga att jag är en offensiv forward som gillar att sätta press på motståndarna. Jag har även bra spelförståelse och ger allt på träningarna”, beskriver Julia Olsson sig själv.

Den gångna säsongen gjorde Julia 10+3 på 14 matcher i Damallsvenskan och har totalt på sina tre säsonger i just Damallsvenskan gjort 18+6 på 42 matcher.

Nu har hon anslutit till Dalens resa och målsättningen är klar “Mitt mål är att utvecklas ytterligare som spelare och att hjälpa laget tillbaka SSL!”, säger Olsson.

“Det känns jättekul att Julia valt att flytta upp till Umeå nästa säsong och spela med oss. Jag är förväntansfull över att få följa hennes utveckling hos oss framöver”, avslutar Caroline Stattin.

Julia har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med april 2024.