Ny storvinst denna gång mot Djurgården

5 november 2023 19:58

Dalen går från klarhet till klarhet i Allsvenskan Norr för herrar och i senaste matchen, som spelades i Thorenhallen, var det Djurgården som fick känna på Dalens spel och fick släppa in hela 14 mål och bara lyckas göra ett enda.

Första perioden startade relativt jämnt. Djurgården var på tårna defensivt och hade några kvalificerade chanser från start men Dalen var tveklöst starkare även om passningsspelet kanske inte flös sömlöst från start. Det dröjde till 7,42 in i matchen innan något av lagen lyckas göra mål och då var det Hugo Norlilng som satte 1-0 till Dalen med ett skott från slotet assisterad av Alexander Hedlund. 13,33 utökar Dalen sin ledning till 2-0 genom Alexander Hedlund i höga slotet passningen kom denna gång från Felix Forslund. Fler mål än så blir det inte i första peroden och skottstatistiken 13-8 speglar matchbilden rätt bra, Dalen hade det största bollinnehavet och Djurgården fick fokusera på att försvara sig och kontra när Dalen gjorde något misstag. Kontringarna gav inga resultat då Alexander Ljungström motade allt som kom i hans väg.

Andra perioden starta långt ifrån lika avvaktande som första det tar bara 1,23 innan Dalen kan utöka sin ledning till 3-0, målskytt denna gång Vidar Mårtensson som snappar upp bollen på mittplan och gör en soloräd. 8,14 utökar Dalen till 4-0 genom lagkapten Ketil Kronberg efter att bollen gått som på ett snöre genom stora delar av laget. näst sist på bollen var Felix Forslund. 8,56 var det dags igen, Anton Åkerlund gör sitt första byta för matchen och prickskjuter från halva offensiva planhalven på pass från Alexander Hedlund och det står 5-0. 18,50 Gör Dalen 6-0 Målskytten i slotet var Oliver Forslind och assist kom från Vidar Mårtensson. 19,12 Carl From 7-0 assisterad av Wilmer Entall. 19,28 direkt på tekning gör Emil Wiklund 8-0 utan assist och med det kan vi avsluta målskyttet för andra perioden. Den här perioden kändes det som att Dalen gjorde mål på i princip alla anfall och trots detta säger övrig skottstatistik 10-6 till Dalen så några skott gick ändå på Christoffer Viklund och senare William Stenman som byttes ut i den nioende minuten i andra perioden. Djurgårdens försvar tappade farten, eller möjligen orken den här perioden och var inte alls så precisa som de varit i första perioden samtidigt som Dalens passningsspel och tempo förbättrades.

Sista perioden hann inte ens bli en minut innan Anton Åkerlund gör sitt andra mål för dagen assisterad av Alexander Hedlund. tiden var 33 sekunder och det står 9-0. 1,01 gör Fredrik Edholm 10-0 efter att bollen gått som radiostyrd genom Dalens kedja. 4,03 är det igen dags för Fredrik Edholm placerad mitt i slotet att sätta 11-0 denna gång assisterad av Ketil Kronberg. 5,19 gör Dalen 12-0 och Carl From sitt andra mål för kvällen även denna gång assisterad av Wilmer Entall. 9,01 reducerar så Djurgården när Sebastina Gavelin gör 12-1 när han tar retur på sitt eget skott och snärtar upp den i nättaket bakom Alexander Ljungström, assist kom från Sebastian Andersson. 13,10 utökar Dalen till 13-1 när Fredrik Edholm gör sitt tredje mål för perioden assisterad av Ketil Kronberg. 14,00 är det så dags för kvällens sista mål Alexander Hedlund tar ett frislag från hörnet skickar bollen i en diagonal till Anton Åkerluund som returnerar den till Hedlund som skjuter in 14-1 och fastställer slutresultatet.

Skotten i sista perioden blev 10-9 till Dalen och totalt 33-23, det var inget snack om att det var klasskillnad mellan lagen idag och det enda som bekymrar en dalensupporter just nu är vad som händer när det kommer till kvalspel om matcherna ska se ut på det här sättet och laget inte får en rejäl genomkörare innan ett kval.

I samarbete med hjältarnas hus utsågs Sebastian Gavelin till matchens hjälte för Djurgården och Vidar Mårtensson för Dalen. Förutom Vidar vill jag ge en guldstjärna till Emil Wiklund som jobbar stenhårt både framåt och bakåt, till Fredrik Edholm som den poängmaskin han är, till Alexander Hedlund som kämpar och sliter över hela planen och till Alexander Ljungström som så när fick hålla nollan ikväll.

För statistik från dagens match titta in på innebandy.se, för att detaljgranska kvällens alla mål kolla in highlights på innebandyTV för bilder, nyheter och annat matnyttigt häng på våra sociala medier som exempelvis Facebook Dalens nästa match är mot Skälby borta 18/11 och nästa hemmamatch är mot Sundsvall 25/11 och då är vi tillbaka i ordinarie hemmaarena. Gillar ni målrik innebandy så kom och stötta killarna i deras kamp för att ta sig tillbaka till SSL.